3 handige betaal apps om de rekening te delen

Het is gezellig om met vrienden op stap te gaan, maar het is natuurlijk niet zo fijn als degene die de rekening heeft voorgeschoten lang op zijn geld moet wachten. Wij geven je 3 apps om eenvoudig met je mobiel een betaalverzoek te verzenden of snel geld over te maken.

Tikkie


De meest bekende betaalapp is Tikkie van ABN AMRO. Daarmee wordt de rekening gedeeld met behulp van iDeal. Je koppelt je naam, telefoonnummer en bankrekeningnummer aan de app, vervolgens kun je een betaalverzoek sturen. Dit gaat heel makkelijk via bijvoorbeeld WhatsApp, aan een of meerdere mensen tegelijk. Vanuit Tikkie wordt er een bericht gestuurd met daarin het bedrag, de beschrijving en een betaallink. Wanneer de ontvanger hierop drukt kan er direct via iDeal worden betaald. De ontvanger hoeft de app niet te hebben om te kunnen betalen.

We all pay


In tegenstelling tot Tikkie is We all pay niet verbonden aan een bank. Er worden dus geen betalingen uitgevoerd via de app. We all pay is dan ook vooral een handige oplossing om snel in kaart te brengen wie welk bedrag moet betalen. Heb je dit in kaart gebracht, dan kun je de betrokken personen een e-mail of een bericht sturen om ze te laten weten hoeveel zij moeten betalen.
  • We all pay is gratis te verkrijgen via App Store.

Bunq


Bunq werkt net iets anders dan de eerdergenoemde apps. Bunq is niet zomaar een betaalverzoekdienst, maar een daadwerkelijke bankrekening waar je geld op kunt storten en vanaf kunt halen. Je kunt je betaalverzoeken alleen sturen aan mensen die ook Bunq hebben. Betalen kan alleen met saldo op je Bunq-rekening, dus niet met iDeal. Als beide personen een Bunq-rekening met een bepaald bedrag erop hebben, dan is dit een handige en snelle methode.

Maak jij al gebruik van een betaal app?

Ook iets voor jou?
Zo bescherm je je privacy op social media
TV kijken op al je schermen
Zo check je wie er op je WiFi zit
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum