3 handige tips voor een goede thuiswerkplek

Ruim de helft van alle werknemers werkt wel eens vanuit huis. De thuiswerkplek is niet bij iedereen even goed ingericht. Je kunt bijvoorbeeld beter niet met je werklaptop een hele dag op de bank werken. Wij geven je drie tips voor een goede thuiswerkplek.

1. Licht en temperatuur


Het uitzoeken van een werkplek kan een uitdaging zijn, zeker als je geen eigen kantoorkamer hebt. Naast een goede internetverbinding zijn er nog meer punten waar je rekening mee moet houden. Denk bij het uitzoeken van een werkplek onder meer aan het hoeveelheid daglicht dat binnenkomt: een hele dag werken met kunstlicht is vermoeiend voor je ogen. Werk je in de avonduren, zorg dan voor drie verschillende lichtbronnen. Denk aan een algemeen licht dat helder genoeg is om je hele werkplek te verlichten, een bureaulamp die je op een punt kunt richten en een ambiance-lamp met een warme kleur. De laatstgenoemde kan helpen om vermoeidheid van je ogen tegen te gaan.

Ook moet je zorgen voor een aangename temperatuur. Je zolderkamer klinkt in de winter misschien als een goed idee, maar als het er in de zomer constant 30 graden is, kun je beter een andere kamer kiezen.

2. Meubels


Meubels zijn ook belangrijk voor je thuiswerkplek. Je wilt immers geen last van je rug krijgen na een lange dag werken. De belangrijkste twee zijn een bureau en een stoel. Kies een bureau en stoel die je in hoogte kunt verstellen, zo kun je deze precies aan jouw maten aanpassen. Is een bureau niet aanpasbaar, zorg er dan voor dat het werkblad op ongeveer 75 centimeter hoogte zit.

3. Scherm


Ook als je een laptop hebt, is het aan te raden te investeren in een extra beeldscherm. Lang werken op een laptop is niet goed voor je ogen en de rest van je lichaam. Een beeldscherm moet ongeveer 50 tot 70 centimeter voor je staan en de bovenkant moet in een rechte lijn met je ogen staan. Is dit niet mogelijk met je schermstandaard, dan is het slim om de standaard op een kleine verhoging te zetten. Er zijn verhogingen te koop waar je gemakkelijk je laptop onder kunt schuiven. Dat zorgt ook nog eens voor een opgeruimd bureau als je niet aan het werk bent.

Welke tip mis jij nog voor het creëren van een goede thuiswerkplek?

Ook iets voor jou?
Thuis sporten? Deze 4 handige apps helpen je op weg
5 tips om je concentratie op werk te verbeteren
Zo check je wie er op je wifi zit
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum