In 3 stappen foto's delen in hoge resolutie

Als je foto’s van hoge kwaliteit eenvoudig en snel wilt versturen naar vrienden of familie, dan kan de foto-app van Google uitkomst bieden. In drie stappen kun je al je foto’s verzamelen en deze op één plek delen.

Stap 1: back-up maken


Allereerst moet je zorgen dat je de app op je telefoon krijgt. Android-gebruikers hebben de applicatie standaard al op hun apparaat staan, terwijl je deze voor de iPhone nog moet downloaden in de App Store van Apple.

Wanneer je de app opent kun je inloggen met je Gmail-account om automatisch en onbeperkt een reservekopie van al je foto's en videofragmenten te maken. Via ‘Instellingen’ kun je de optie ‘Back-up en synchronisatie’ inschakelen. Je kunt zelf kiezen of de foto's en video's enkel via wifi of ook via het mobiele netwerk geüpload mogen worden.

Stap 2: in één keer delen


Nu wordt het tijd om je foto’s te delen met anderen. Ga in de foto-app naar je verzameling foto's en tik daarna rechtsboven op de knop met het plusteken. Kies ‘Gedeeld album’ en tik daarna op de afbeeldingen die je graag met je vrienden wilt delen.

Heb je ontzettend veel kiekjes gemaakt? Dan kun je ook alle foto's van een bepaalde dag in één keer selecteren. Ga verder met ‘Volgende’ en geef het album een naam. Tik op ‘Delen / Link’ ophalen om de url naar het klembord te kopiëren. Stuur deze link naar je vrienden via bijvoorbeeld mail, sms of WhatsApp.


Stap 3: delen vanaf je pc


Wanneer je de foto’s op je pc hebt staan in plaats van op je telefoon, dan is er via de Google foto-app alsnog een mogelijkheid om je plaatjes te delen. Ga naar de website van Google Foto’s en upload daar je kiekjes. Heb je dit gedaan, dan zie je links de optie ‘Gedeelde albums’ staan. Selecteer het album en klik bovenaan in de balk op de knop met het plusteken om foto's toe te voegen. De foto's en videoclips worden dan automatisch gesynchroniseerd met de andere groepsleden.

Welke manier gebruik jij om je foto’s te delen?

Ook iets voor jou?
5x handige apps voor fotografie
3 gratis apps om je foto’s te beheren

Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum