In 3 stappen een veilige browser

Je browser is de ingang naar het internet. Het is daarom belangrijk dat je bepaalde stappen neemt om het surfen via die browser veilig te maken. Niet iedere browser heeft geavanceerde veiligheidsinstellingen, waardoor je er goed aan doet om de volgende tips ter harte te nemen.

Tip 1: Zorg dat je de meest recente versie van je browser hebt


Het klinkt als een open deur, maar veel mensen voeren niet altijd een update van hun browser uit wanneer die verschijnt. Dat kost tijd en moeite, zo is de gedachte. Maar in de praktijk valt dit mee. En de voordelen van een upgrade zullen groter zijn dan de nadelen. Mogelijke softwarematige problemen zijn opgelost, de browser is wellicht weer sneller of gebruiksvriendelijker en het belangrijkste: je internet vanuit een veilige browser, omdat de beveiliging weer voldoet aan de laatste eisen.

Tip 2: Vergeet de patches niet


Het updaten van je browser is slechts het begin. Je browser maakt op de achtergrond gebruik van verschillende toepassingen. Denk aan Java of onderdelen van Adobe, waarmee je flash-onderdelen op websites kunt zien. Deze toepassingen moeten ook een update krijgen. Dit kun je handmatig doen of via de ingebouwde update-functie van het betreffende programma. Het is slimmer om een oplossing te gebruiken die al je software bijwerkt naar de meest recente versie, bijvoorbeeld Patch My PC of Kaspersky Software Updater.

Tip 3: Een extra tool


Ben je er toch nog niet helemaal zeker van of je een veilige browser hebt, dan kun je natuurlijk altijd de hulp inschakelen van wat externe programma’s. Een virusscanner en firewall zijn handig, maar de voordelen van WOT of McAfee WebAdvisor mag je ook niet onderschatten. Dit zijn tools die werken in Internet Explorer, Chrome en Firefox. Zij waarschuwen voor onveilige websites, bijvoorbeeld via de zoekmachine die je gebruikt. Sommige resultaten uit je zoekopdracht zijn dan extra gemarkeerd, wat betekent dat je extra moet opletten met het bezoeken van de site.

Ga jij deze stappen volgen en veilig browsen?

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Computer!Totaal.

Ook iets voor jou?
Zo schoon je je browser op
3 slimme manieren om bestanden te delen
Zo ga je veilig online op een openbaar WiFi-netwerk
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum