4 Android tips om veelvoorkomende problemen op te lossen

De meeste mensen gebruiken hun telefoon of tablet iedere dag. Helaas ontkom je er soms niet aan dat ze vastlopen of met andere (kleine) problemen kampen. Wij geven je 4 handige Android tips om veelvoorkomende problemen met jouw toestel snel en eenvoudig op te lossen.

1. Batterijduur


Zeker als je je telefoon of tablet al wat langer gebruikt, kan het zijn dat de batterij van je toestel snel leegloopt. Gelukkig kun je de accuduur iets rekken door de helderheid van je scherm wat lager te zetten. Ook kun je wat aanpassingen doen in je instellingen om batterijduur te besparen. Ga naar ‘Instellingen’ en kies voor ‘Locatie’. Daar kun je vervolgens de energiebesparende functies vinden.

2. Vastlopers


Loopt je telefoon weer eens vast of lijkt het scherm van jouw tablet niet meer te reageren op je aanrakingen? Start het apparaat dan eens opnieuw op. Grote kans dat het probleem daarna is opgelost.

3. Traag


Je telefoon wordt trager wanneer je veel applicaties hebt geïnstalleerd of veel foto’s, video’s of andere bestanden op je toestel hebt staan. Probeer ruimte vrij te maken door ongewenste foto’s en apps te verwijderen, zet ze over op een SD-kaart of plaats ze in de cloud. Live achtergronden kunnen je apparaat ook vertragen. Probeer deze te vervangen door een reguliere achtergrond. Je kunt bovendien proberen de cache van je apparaat leeg te maken in ‘Instellingen’ en vervolgens in ‘Apps’. Op sommige apparaten kun je in één keer het gehele cachegeheugen leegmaken. Je kunt dit ook per app doen.

4. Slechte verbinding


Als je connectiviteitsproblemen hebt, is het een goed idee om je apparaat een halve minuut in de vliegtuigmodus te zetten. In veel gevallen is het probleem meteen verholpen. Soms ligt het probleem bij de apps zelf en dan is het afwachten totdat de ontwikkelaars met een oplossing komen. Een andere optie is om de app te verwijderen en weer opnieuw te installeren.


Welke Android tips wil jij graag met ons delen?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Computer!Totaal.

Ook iets voor jou?
De 5 leukste selfie apps op een rijtje
Microsoft Office-bestanden delen via Google Drive en Dropbox
Zo koop je veilig refurbished producten
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum