4 manieren om GIF-bestanden te versturen via WhatsApp

GIFS zijn helemaal hip. Door middel van de bewegende afbeeldingen laten mensen zien hoe ze zich voelen en de GIFS worden dan ook veelvuldig gedeeld. Met veel chat-apps kun je de bewegende plaatjes versturen met je mobiele telefoon, maar WhatsApp op Android ondersteunt dit nog niet. Via omwegen kun je toch GIFS versturen met de app. Wij leggen uit hoe dat werkt.

Naam van je GIF-bestand aanpassen


Een oplossing is om van je GIF een video te maken. Dit klinkt moeilijker dan het is. De extensie van een GIF-bestandje wordt altijd aangeduid als .gif. Als je de naam van het GIF-bestandje verandert in .mp4 dan wordt je bewegende plaatje automatisch een video. En die kun je wel versturen via WhatsApp.

Gebruik de foto-app Imgur


Je kunt ook de foto-app Imgur downloaden, die standaard al enorm veel leuke GIFS beschikbaar heeft die je via meerdere sociale media kunt delen. Heb je een leuke GIF gevonden? Kopieer de link en plak het in een WhatsApp-bericht. De ontvanger klikt op de link en ziet de GIF.

Of download de app Google Foto’s


Een derde optie is om Google Foto’s te gebruiken. Selecteer een GIF in deze app en deel het bewegende plaatje via WhatsApp. Tadaa: je GIF is omgezet in een video! Je kan de video inkorten of een onderschrift toevoegen met WhatsApp.

In WhatsApp zelf


Heb je een iPhone, dan kun je wel met WhatsApp GIFS versturen. Voeg een video van minder dan 6 seconden toe, klik daarna op het blauwe camera-icoontje rechtsboven, en de GIF zal in de chat worden afgespeeld.

Ook iets voor jou?
4 redenen om je iPhone een slag te draaien
3 smartphone gadgets voor de mooiste foto’s
Galaxy S7 versus iPhone 6S
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum