4 nieuwe social media trends in 2017

Social media maakt het makkelijk om contacten te onderhouden en gebeurtenissen te delen. Eenvoudig via je mobiel. Van het delen van een status tot het uitzenden van een live video. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en het is makkelijk om een update te missen. We zetten de leukste social media trends van dit jaar voor je op een rij.

Je statusupdates in kleur op Facebook


Aandacht nodig? Speciaal voor Androidgebruikers heeft Facebook een leuke, nieuwe functie toegevoegd. Hiermee geef je de achtergrond van een tekst een vrolijk kleurtje. Perfect als je een oproep plaatst die net dat beetje extra aandacht kan gebruiken.

Meerdere foto’s tegelijk uploaden op Instagram


Meerdere vakantiefoto’s delen via Instagram? Sinds kort kan je in één post een album delen. Als je een foto uploadt, verschijnt er rechts onderin een icoon. Klik hierop om meerdere foto’s toe te voegen en bepaal zelf de volgorde. Ook kun je kiezen hoe je een filter toepast. Bijvoorbeeld één filter op alle foto's of per foto een andere filter. Met deze social media trend bepaal jij hoe je post eruitziet!

Een groep aanmaken in Snapchat


Bekend met Snapchat? Deze app is razend populair vanwege de zogenaamde ‘stories’. Dit is een filmpje dat na 24 uur verdwijnt. Gedurende die 24 uur voeg je beelden toe, als een soort dagboek. Sinds kort is het mogelijk om in Snapchat een groepschat aan te maken en je story met een beperkt groepje mensen te delen. Dit doe je door in het chatscherm op het plusje rechts bovenin te klikken, gesprekspartners te selecteren en op ‘chat’ te klikken. Leuk is dat je kunt zien wie er op dat moment online zijn.

Live video’s opslaan in Instagram


Eerder liet Instagram ons al live video’s uitzenden. Ideaal als je een evenement vanaf een andere bestemming wilt beleven. Wat dacht je van een uitverkocht concert? Of een voetbalwedstrijd? Instagram biedt nu de optie om uitgezonden live video’s op te slaan op je telefoon. Zo kun je de video niet alleen bewaren, maar ook delen via andere kanalen. Hoe het opslaan werkt? Wanneer je de live video stopt, verschijnt er rechtsboven in het beeld een knop. Zodra je hierop klikt is de video opgeslagen. Het is nog niet mogelijk om de reacties op te slaan. Maar wat er nog niet is, kan nog komen.


Welk van deze social media trends vind jij het leukst?

Ook iets voor jou?
In 3 stappen een veilige browser
Zo bescherm je privacygevoelige data tegen hackers
Zo gebruik je veilig op locatie gebaseerde apps
Kim

Kim

  • Auteur

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum