4 tips voor de leukste pakjesavond

Laatste update: 29 november 2017

Het verlanglijstje is gemaakt, de schoen is gezet en Sinterklaas klopt alweer bijna op de deur. Heb jij ook zo’n zin in 5 december? Wij kunnen niet wachten tot de Goedheiligman ons huis weer weet te vinden. Hoog tijd om de leukste websites en apps voor je mobiel op een rij te zetten voor een onvergetelijke pakjesavond.

Rijm app


Bij pakjesavond hoort natuurlijk een prachtig gedicht, zodat de Sint voor je verlanglijstje zwicht. Is rijmen niet jouw sterkste kant? Onderstaande rijm apps helpen je uit de brand. Ook kun je terecht op de website van Mick’s Rijmwoordenboek. Zo hoef niet je dagenlang naar de juiste rijmwoorden opzoek.
  • Rijmpiet is gratis verkrijgbaar voor iOS
  • Rijm Computer is gratis verkrijgbaar voor Android

Bellen met Sinterklaas


Kan de Sint tijdens pakjesavond niet langskomen? Geen paniek. Hij is tegenwoordig gewoon bereikbaar via mobiel of tablet dankzij de Bellen met Sinterklaas app. Laat de Sint bellen en hij kan onder andere vertellen waar op dat moment de cadeautjes te vinden zijn. Als bellen met de Sint toch nog een beetje spannend is, dan kun je de beste man ook een sms sturen.
  • Bellen met Sinterklaas is gratis verkrijgbaar voor iOS en AndroidDe Club van Sinterklaas


De ideale manier om de spanning onder controle te houden, is door spelletjes te spelen. Met De Club van Sinterklaas app speel je spelletjes, luister je muziek en bekijk je videoclips. Daarnaast vind je in de app de leukste video’s met voorleesverhalen, voorgelezen door Sinterklaas. Leuk om alvast in de Sinterklaassfeer te komen!
  • De Club van Sinterklaas is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Lieve Sinterklaas


Ook de schoenenpost mag natuurlijk niet ontbreken in de aanloop naar pakjesavond. Zonder verlanglijstje heeft de Sint namelijk geen idee welke cadeaus hij moet achterlaten, voordat hij weer terug naar Spanje reist. Om een beetje op te vallen download je de gratis verlanglijstjes van Pimpelmees hier. Print ze uit, schrijf er een persoonlijk bericht bij en maak een mooie tekening voor de Goedheiligman. Dan komt het vast goed met die cadeaus op 5 december.

Wij wensen je alvast een onvergetelijke pakjesavond. Welke Sinterklaas apps ga jij gebruiken?

Ook iets voor jou?
Met deze 6 tips wordt de kerst van 2017 een groot succes
Deze 4 games speel je offline
4 handige video apps voor je smartphone
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen