4x een nostalgisch gevoel

Update: 31 oktober 2017

Bijna 45 jaar geleden werd in New York het eerste mobiele telefoongesprek gevoerd. Mobiel bellen brak echter pas in de jaren ’90 echt door. Inmiddels kunnen we ons een leven zonder mobiele telefoon bijna niet meer voorstellen. Met de komst van 3 nieuwe Nokia toestellen en eind deze zomer de nieuwe Nokia 3310, hebben we de leukste herinneringen voor je op een rijtje gezet voor een nostalgisch gevoel.

1. Heeft u een mobiele telefoon?


“Als mensen mij bereiken willen dan kunnen ze dat met een brief doen. En is het dringend, dan ben ik telefonisch thuis te bereiken.” Nog maar 19 jaar geleden was er weinig animo voor een mobiele telefoon. Mensen reageerden terughoudend op de vraag of ze een mobiele telefoon hebben. Ze zagen er het nut niet van in. Inmiddels telt Nederland meer mobieltjes dan inwoners en kan het grootste gedeelte niet meer zonder. 

https://www.youtube.com/watch?v=TNwhIHqM60g&feature=youtu.be


2. De telefoon


De mobiele telefoon uit de jaren ‘90 deed precies wat je vroeg. Je kon er mee bellen, sms’en en met een beetje geluk een spelletje op spelen. Was je beltegoed op, dan kocht je een nieuwe kaart of belde je gewoon met de huistelefoon. De drang om continu op je telefoon te kijken kwam nog niet voor. Ook kreeg je geen verwijten naar je hoofd geslingerd wanneer je nog niks had teruggestuurd, terwijl je het wel had gelezen. Met een beetje geluk had je telefoon een stoer klepje dat je open kon klappen als je wilde bellen of opnemen. Daarbij zat je nooit boven je datalimiet. 

Maar de mobiele telefoon van toen wordt vooral geroemd vanwege de lange batterijduur en de onverwoestbaarheid. Telefoon laten vallen? Geen probleem. Bang dat je telefoon uitvalt aan het einde van de dag? Niet met deze museum items. En daarbij waren ze nog kleiner dan de gemiddelde smartphone van nu. Die goede oude tijd…

3. Snaken tot je vingers blauw zien


Snake, wie kent het niet? Het spelletje voor Nokia toestellen kwam uit in 1997 en is één van de meest gespeelde telefoonspelletjes aller tijden. Goed nieuws voor iedereen die verslaafd was aan het spel. Snake heeft een make-over gekregen en is nu voor ieder toestel beschikbaar.
Gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Heimwee naar de jaren ’90? Ga terug in de tijd en speel het spelletje alsof het 1997 is. Compleet met het dot-matrix beeldscherm en de monotone geluiden.
Gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

4. Nokia-tune


Waarschijnlijk ken je ‘m nog wel. De zogenaamde Nokia-tune. Wist je dat deze tune gebaseerd is op het muziekstuk ‘Gran Vals’ van componist Francisco Tárrega? De ringtone is gehaat en geliefd, maar bovenal herkenbaar. In 2013 werd het bijna een miljard keer per dag afgespeeld, waarmee het ’s werelds meest gehoorde melodie is. 

Klaar voor de flashbacks? In deze video hoor je alle Nokia-tunes van toen tot nu. 

Nieuw op de markt


Heimwee gekregen naar zo’n fijn en betrouwbaar Nokia toestel? Vanaf woensdag 28 juni zijn de Nokia 5 en Nokia 3 te koop bij Telfort, zonder BKR registratie. Op de Nokia 6 moeten we nog even wachten, maar ook dit toestel zal gauw in de voorverkoop gaan. De nieuwe Nokia toestellen zijn erg aantrekkelijk geprijsd, maar ook allemaal voorzien van de nieuwste technieken. Interessant? Vinden wij ook!

Nokia 6
Zo heeft de Nokia 6 met zijn 5.5 inch full-HD scherm het grootste scherm van de drie. Ook hoef je je geen zorgen te maken over het geluid bij dit toestel, door de Dolby Atmos luidsprekers. Bekijk op ieder moment je favoriete video’s, waar je ook bent. De 16-megapixel camera zorgt voor haarscherpe foto’s en video’s en met 32GB aan geheugen hoef je niet bang te zijn dat je geen ruimte hebt voor je favoriete kiekjes. Ben je benieuwd naar wat andere gebruikers en onze specialist Peter van de Nokia 6 vinden? Bekijk dan de productreview:

https://www.youtube.com/watch?v=OUkW9eaQvzM


Nokia 5
De Nokia 5 is iets compacter met een scherm van 5.2 inch. De behuizing van het toestel is (net als bij de 6) gemaakt van metaal. Dit geeft het een stoere, maar tegelijk chique uitstraling. Met de 13-megapixel camera leg je je mooiste momenten moeiteloos vast.

Nokia 3
Geen toeters, maar wil je wel bellen? Dan is de Nokia 3 een geschikte telefoon voor jou. Het is het kleinste model, maar daardoor ligt het toestel lekker in de hand. Het toestel heeft een 8-megapixel camera en 16GB aan opslagruimte voor foto’s, video’s en meer. Dit is net als bij de 5 en 6 uit te breiden met een geheugenkaart.

Nokia 3310
Wie had ‘m niet? De onverwoestbare Nokia 3310 uit het jaar 2000. Na lang wachten is hier de opvolger. Geniet ook van de kracht van de nieuwe Nokia 3310, uiteraard met het spelletje Snake. Het toestel heeft een scherm van 2,4 inch groot. Erg compact, maar voor dit toestel prima. De batterij is sterk want met een volle batterij, blijft het toestel tot wel 27 dagen stand-by en kan je 6,5 uur achter elkaar bellen. Als afsluiter is het toestel ook nog uit te breiden met een geheugenkaart tot 32GB.Wat was jouw allereerste mobiele telefoon?

Ook iets voor jou?
5 handige apps voor op vakantie
Geen telefoon op afbetaling, wel een abonnement
Zo koop je veilig refurbished producten
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen