5 handige apps voor op vakantie

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat een hoop Nederlanders in de startblokken staan om op vakantie te gaan. Misschien heb jij ook wel plannen om te gaan roadtrippen door Frankrijk of heerlijk uit te rusten op een strandbedje aan de kust van Spanje. Vanaf donderdag 15 juni kun je in de EU bellen, sms’en en internetten vanuit je Nederlandse bundel. Het enige wat je hoeft te doen is roaming aan te zetten op je toestel. Zorgen over je telefoonkosten heb je dus niet meer. Daarom selecteerden wij 5 handige apps die van pas komen tijdens je vakantie.

Do you spreek Nederlands?


Geen idee wat er nou eigenlijk op de menukaart staat? Gebruik de handige app van Google Translate die de tekst direct vertaalt door je camera te richten op de tekst. Ook kun je tweetalige gesprekken vertalen door middel van de microfoon in je smartphone. Zo weet je ook zonder talenknobbel precies wat de ober tegen je zegt. Wel zo makkelijk natuurlijk.
  • Google Translate is gratis beschikbaar voor iOS en Android

Gratis e-books lezen


De ruimte in je koffer wordt deze vakantie niet langer ingenomen door de vele boeken die je op je strandbed wilt lezen. Met de app van VakantieBieb lees je meer dan 60 e-books gratis op je tablet of smartphone. Populaire jeugdboeken als ‘Verdacht’ van Carry Slee of ‘Boze Drieling’ geschreven door Paul van Loon download je met de app vanaf 1 juni. Vanaf 1 juli vinden volwassen hier e-books als ‘Hittegolf’ van Suzanne Vermeer en ‘De Gevleugelde’ van Arthur Japin.
  • VakantieBieb is gratis beschikbaar voor iOS en Android

Tips van de locals


Ontdek dat ene romantische dakterras in Madrid of de nog haast onontdekte stadstuinen van Parijs met de app Spotted By Locals. De van oorsprong Nederlandse app verzamelt tips van reizigers en locals en laat je zien wat er te doen en te zien is naast alle toeristische hotspots. Voor €4,49 per stadsgids laat je andere toeristen achter je en volg je de locals.
  • Spotted By Locals is beschikbaar voor iOS en Android

Maak je eigen collage


Een fotoalbum maken schiet er bij thuiskomst van de vakantie nog weleens bij in. De app Photo Grid helpt je gelijk op bestemming al een mooie collage te maken. Bezoek je een authentiek marktje in Zuid-Frankrijk? Maak een sfeercollage met foto’s van al het heerlijke eten en de bijzondere curiosa dat hier wordt verkocht. Met keuze uit vele templates, filters en stickers is het erg leuk (en verslavend!) om je persoonlijke collage te maken. Uiteraard deel je ‘m gemakkelijk met je vrienden via social media.
  • Photo Grid is gratis beschikbaar voor iOS en Android

WiFi op het vliegveld


Je vlucht vertrekt pas over een aantal uur en je hebt alle taxfree winkels al drie keer bezocht. Een film kijken zou wel erg fijn zijn, maar om daar je mobiele internet nou voor te gebruiken. Zonde! Download daarom de app van Wifox om de wachtwoorden van vliegvelden over de hele wereld te achterhalen. Zo houd je MB’s over voor wanneer je vakantiefoto’s met vrienden op social media wilt delen. Ook is het mogelijk om de wachtwoorden gratis via deze link te achterhalen.
  • Wifox is beschikbaar voor iOS (€2,29) en Android (€2,19)


Welke handige apps ga jij gebruiken tijdens je vakantie?

Ook iets voor jou?
De 5 leukste selfie apps op een rijtje
Zo gebruik je veilig op locatie gebaseerde apps
3 smartphone gadgets voor de mooiste foto’s
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum