5 verborgen functies van de iPhone

Tegenwoordig kun je zoveel met je smartphone, dat je ongetwijfeld functies over het hoofd ziet. Ook de iPhone heeft enkele verborgen functies, die uiteindelijk erg handig blijken. Wij sommen er 5 op.

Schudden voor gebruik


Iedereen heeft het wel eens: je bent een sms’je of Whatsapp’je aan het tikken, maar bent toch niet helemaal tevreden over wat je hebt geschreven. Even de tekst verwijderen en opnieuw beginnen. Dat kan letterlijk in een handomdraai door je iPhone te schudden. Je toestel vraagt dan of je de tekst wilt herstellen. Druk je op herstellen dan kun je met een schone lei beginnen aan je tekstje. Heb je op herstellen gedrukt maar wil je toch weer liever je vorige tekst terug? Dan schud je gewoon weer en vraagt je iPhone of je de tekst opnieuw wilt typen. Druk op ‘Opnieuw’ en de tekst is weer terug.

Sneltoetsen


Wist je dat je een stuk sneller kan typen? Stel 'shortcuts' in zodat je bijvoorbeeld niet steeds je volledige adres hoeft in te typen.
1. Instellingen>Algemeen>Toetsenbord.
2. Tekstvervanging, en kies “+.
3. Voer je shortcut in bij “Zin” en “Trefwoord”.
4. Voeg eventueel nog meer shortcuts toe.

Waterpas


Hangt dat schilderij nu wel recht? Check het met de kompas-app, die standaard op je toestel staat. Open de app en schuif naar links. Je hebt nu toegang tot de waterpas.

Led-flitsen bij meldingen


Je hebt wellicht het geluid bij het ontvangen van meldingen al uitgeschakeld, maar het trillen van je toestel bij elk ontvangen berichtje vind je eigenlijk ook irritant. Daar is een oplossing voor. Je kunt het flitslicht van je iPhone-camera aanzetten. Ga in de instellingen naar ‘Algemeen’ en dan naar ‘Toegankelijkheid’. Bij de optie ‘Horen’ vind je de mogelijkheid ‘Led-flits bij melding’. Telkens wanneer je dan een berichtje ontvangt, trilt je smartphone niet meer, maar geeft het flitslicht een signaal af.

Spatiebalk om een punt te maken


Ben je een bericht aan het tikken en wil je een zin beëindigen, dan moet je op je toetsenbord telkens zoeken naar de punt. Dat kan sneller. Door twee keer op je spatiebalk te drukken, verschijnt er al een punt.

Welke verborgen functies van de iPhone heb jij recent ontdekt?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Computer!Totaal.
Kim

Kim

  • Auteur

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum