6x handige apps voor op reis

Laatste update: 27 juni 2017

Ga jij deze zomer nog op vakantie? Misschien blijf je in Nederland of pak je toch de auto of het vliegtuig naar het buitenland. Wij hebben 6 handige reis-apps voor je op een rijtje gezet die het leven van de vakantieganger nét wat makkelijker maken. Het enige wat je nodig hebt is je smartphone, een goede zonnebrandcrème en natuurlijk je paspoort.

Op de lijst


Ben jij ook altijd bang dat je iets vergeet? De app PackPoint vertelt je wat je moet inpakken op basis van de reisduur, het weer op je bestemming en de geplande activiteiten tijdens je reis. Met deze inpak-assistent houd je overzicht en werk je lijsten gemakkelijk af, zodat je nooit meer iets vergeet.
  • PackPoint is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Woordje over de grens


Ideaal voor op reis: de Google Translate app. Je kunt de app gebruiken om een stukje geschreven tekst te vertalen. Het voorkomt dat je in Frankrijk ‘une glace’ bestelt en vervolgens een ijsje krijgt. Terwijl je een glas voor je drankje wilde hebben. Maar Google gaat nog een stapje verder. Richt de camera van je telefoon op een tekst die je wilt vertalen en de vertaling verschijnt direct in beeld. De app werkt ook als tolk en vertaalt live gesprekken, zodat je geen vertaler meer nodig hebt.

Korte broek of regenjas?


En dan nu: het weer van morgen. We kennen verschillende manieren om op de hoogte te blijven van het weer, maar apps geven je tegenwoordig écht nauwkeurige voorspellingen op elk gewenst moment. De WeerOnline app mag daarom niet ontbreken op je smartphone. Of je nu thuis bent, op vakantie of op je werk. Het vertelt je precies wat het voor weer wordt.
  • WeerOnline is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android 

Vijf sterren


Er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar het zonnige Rome leiden. Met de app HERE WeGo kun je vooraf je reis plannen en de weg naar je bestemming bekijken. Je vindt restaurants en winkels in de omgeving en bekijkt de waarderingen en beoordelingen van TripAdvisor en LonelyPlanet om eenvoudig een avondje uit te plannen.
  • HERE WeGo is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Op stap als een local


Met de reisgidsen van Spotted by Locals heb je voor iedere stad een lokale gids op zak. De stadsgidsen zijn samengesteld door locals en verkrijgbaar voor €4,49 per stuk. Ze nemen je mee naar de leukste plekjes en geven je tips die in geen andere reisgids te vinden zijn. Een mooie afwisseling voor wie de toeristische plekken nu wel heeft gezien.
  • Spotted By Locals is verkrijgbaar voor iOS en Android

Kijken, kijken, niet kopen


Zonde als het ‘koopje’ dat je op de lokale markt hebt gescoord, toch niet zo voordelig blijkt te zijn. Met de XE Currency app maak je geen fouten meer met het omrekenen. De app zet op een eenvoudige manier geldbedragen van de ene naar de andere valuta om.


Welke handige apps missen er volgens jou nog in dit lijstje?


Ook iets voor jou?
De leukste selfie apps op een rijtje
Zo gebruik je veilig op locatie gebaseerde apps
3 smartphone gadgets voor de mooiste foto’s
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen