Apps in het verkeer: ja of nee?

Laatste update: 27 juni 2017

Jij en je smartphone lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of je nu thuis bent, op school, op je werk of onderweg. Gelukkig komen er steeds meer handige verkeer apps die je helpen om onbezorgd en veilig de weg op te gaan. Wij laten je zien welke apps niet mogen ontbreken op je smartphone.

Cijfers liegen niet


Uit onderzoek blijkt dat de kans op een ongeval zeker 25 keer groter is als je tijdens het rijden met je telefoon bezig bent. Bijna een kwart van de auto-ongelukken wordt veroorzaakt doordat de bestuurder afgeleid is. Vaak door het bedienen van een telefoon. 

Op de bon in Duitsland


Wist je dat je in Duitsland een boete riskeert wanneer je een koptelefoon draagt tijdens het fietsen? Wanneer je in de auto zit is het alleen toegestaan om je mobiele telefoon vast te houden wanneer de motor niet draait. In de file appen dat je wat later op je afspraak komt? In Nederland is het nog mogelijk, maar bij onze oosterburen is het echt niet toegestaan.

Handige verkeer-apps


Met een gerust gevoel de weg op. Of je nu de fiets, de brommer of de auto pakt. Deze apps helpen je daarbij.

a.s.r. Rij Veilig


Verzekeraar ASR heeft een app gelanceerd die ervoor zorgt dat populaire apps als Facebook, WhatsApp en Twitter worden uitgeschakeld zodra je harder rijdt dan 15 kilometer per uur. Je kunt nog wel handsfree bellen en daarbij blijft je navigatie ingeschakeld. Als passagier heb je de mogelijkheid om de app in ‘passagier modus’ te zetten. Sta je stil? Dan komen alle berichten en meldingen weer binnen. Niet alleen automobilisten, maar ook brommers en fietsers kunnen de app gebruiken. Al moet die laatste groep wel even doortrappen om de snelheid te behalen.
  • a.s.r. Rij Veilig is gratis verkrijgbaar voor Android

Flitsmeister


Met deze app in de auto ben je altijd op de hoogte van files, flitspalen, trajectcontroles en wegwerkzaamheden. De verkeersinformatie wordt voor het grootste deel samengesteld door de gebruikers van de app. De app wordt ook aangevuld met informatie vanuit Rijkswaterstaat, beelden van camera’s die langs de weg zijn geplaatst en de redactie van Flitsmeister. Deze app mag eigenlijk niet ontbreken op de smartphone van iedere automobilist.
  • Flitsmeister is gratis beschikbaar voor iOS en Android

Fietsmodus


Ook voor wie zich per fiets verplaatst is het belangrijk om alert te blijven. Met de Fietsmodus app ga je een stuk veiliger op je tweewieler door het verkeer. Het idee is heel simpel. Je zet de app aan als je gaat fietsen en legt minimaal 1 kilometer af. Maak je geen gebruik van je smartphone tijdens het fietsen, dan verzamel je punten. Je maakt dan kans op bijvoorbeeld bioscoopkaartjes en speakerboxjes van Fresh ’n Rebel.
  • Fietsmodus is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android


Maak jij gebruik van verkeer apps?


Ook iets voor jou?
5 handige apps voor op vakantie
Zo gebruik je veilig op locatie gebaseerde apps
Fit en gezond met deze apps
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum