Batterij van je telefoon snel leeg? Zo heb je nooit meer een lege batterij

Laatste update: 22 mei 2018

Het gebeurt je iets te vaak op momenten dat het niet uitkomt. De batterij is snel leeg van je smartphone en valt op een cruciaal moment uit. Balen natuurlijk, maar zeker geen ramp. Wij helpen je snel uit de brand met een aantal handige tips voor het verlengen van je batterijduur. Zo bespaar je in een handomdraai energie om nog langer van je telefoon te genieten.

Altijd op de hoogte


Elke dag verschijnen er push-meldingen van verschillende apps en je e-mail op het beginscherm van je smartphone. Hartstikke handig natuurlijk, maar deze meldingen vragen wel extra energie van je batterij. Je telefoon staat namelijk steeds in verbinding met het mobiele internet. Schakel daarom zowel de push notificaties van je applicaties als de automatische synchronisatie van je e-mail uit om meer uit je batterij te halen.

Zet je WiFi en Bluetooth uit


Het spreekt misschien voor zich, maar WiFi en Bluetooth zijn grootverbruikers van je batterij. Als je Bluetoothverbinding niet meer nodig is, schakel die dan uit. Voor WiFi-verbindingen is het juist andersom: deze functie verbruikt alleen veel stroom als WiFi is ingeschakeld, maar je telefoon geen netwerk heeft om mee te verbinden. Dan kun je WiFi dus beter uitzetten.

Zet je GPS uit


Tegenwoordig zijn er veel apps die willen weten wat je locatie is en graag gebruikmaken van je GPS. Als apps je locatie gebruiken, dan zie je bij Android een bolletje in de notificatiebalk en bij je iPhone een pijltje rechts bovenin. Het constant zoeken naar de locatie kost veel batterij. Schakel daarom je GPS alleen in als je echt je locatie nodig hebt. Voor iPhone en Android doe je dat zo.

iPhone


1. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen'.
2. Zorg dat 'Locatievoorzieningen' is ingeschakeld.
3. Scrol omlaag om de app te vinden.
4. Tik op de app en selecteer een optie.
- Nooit: blokkeert de toegang tot informatie van Locatievoorzieningen.
- Bij gebruik van app: verleent alleen toegang tot Locatievoorzieningen wanneer de app of een functie ervan zichtbaar is op het scherm.
- Altijd: geeft toegang tot je locatie. Ook wanneer de app op de achtergrond wordt uitgevoerd.

Android


1. Ga naar Instellingen
2. Tik op ‘Beveiliging en locatie’ > ‘Locatie’.
3. Schakel Locatie in of uit.

Dim je schermverlichting zoveel mogelijk


Hoe meer je scherm oplicht, hoe meer energie je batterij verbruikt. Zet je telefoon daarom op ‘automatische helderheid’. Voor Android doe je dit door naar ‘Instellingen’ > ‘Display’ te gaan en vervolgens op ‘Helderheid’ te tikken. In je iPhone ga je naar ‘Instellingen’ en selecteer je vervolgens ‘Beeldscherm en helderheid’. De optie ‘automatisch aanpassen’ zorgt ervoor dat je schermverlichting zich aanpast aan het omgevingslicht. Wat ook kan helpen is een donkere achtergrond kiezen. Kies dit keer geen parelwit strand als achtergrond, maar ga eerder voor een nachtelijk tafereel. Zwart is in dit geval dus beter dan wit.

Houd je telefoon weg van warmtebronnen


Heerlijk dat zonnetje, maar de batterij van je telefoon is er minder dol op. Ook is het niet erg verstandig om je telefoon in de buurt van een radiator te leggen. Hoe warmer je telefoon wordt, des te groter de belasting voor de batterij is. Probeer daarom warme plekken te vermijden en leg het toestel zo nodig even weg om af te laten koelen.

Sluit regelmatig ongebruikte apps af


Heb je een Android toestel? Dan is het goed om regelmatig de apps die op de achtergrond draaien af te sluiten. Android kan apps namelijk tegelijkertijd laten draaien, terwijl deze bij besturingssystemen zoals iOS vaak tijdelijk worden stopgezet. Zo gaat je telefoon langer mee op de momenten dat je hem het hardst nodig hebt.

Gebruik in nood de spaarstand


Met de Energiebesparingsmodus voor iOS en Android-gebruikers zorg je ervoor dat je batterij langer mee gaat. De telefoon zal minder op de achtergrond informatie ophalen en weinig meldingen geven. Je vindt deze functie bij iOS en bij Android bij de instellingen van de telefoon. Je gaat naar ‘Batterij’ en klikt vervolgens op ‘Energiebesparingsmodus’.

Benieuwd welke toestellen het wel even uithouden?


De Nokia 6.1 en Huawei P20 Lite zijn toestellen met veel handige snufjes. Ze hebben een sterke batterij met slimme technieken waarmee je de batterij supersnel weer oplaadt.
Zo is de Nokia 6.1 in 30 minuten voor 50% opgeladen en de Huawei P20 Lite heeft Fast Charge. Dat is heel snel opladen in zeer korte tijd. Zo geniet je nog langer van je toestel.

Heb jij nog meer handige tips die voorkomen dat je batterij snel leeg raakt? Deel ze met ons voor nog langer telefoonplezier.

Ook iets voor jou?
Kies een flexibel mobiel abonnement dat aansluit bij jouw gebruik
7 handige WhatsApp tips
Zo koppel je je smartphone en pc alsof het één apparaat is
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen