Bewerk je vakantiefoto's met een van deze apps

Wie op vakantie gaat, wil zijn avonturen delen met het thuisfront. Gelukkig hoeven we tegenwoordig geen grote camera’s meer mee te slepen, want de meeste nieuwe telefoons zijn uitgerust met een goede camera. De kunst is niet meer het maken, maar het bewerken van de foto. Hoe maak je van jouw vakantiefoto een memorabel plaatje? Wij hebben de leukste foto bewerk-apps uitgezocht die je daarvoor kunt gebruiken.

VSCO (iOS en Android, gratis)


Een echte Instagram-professional gebruikt de app ‘VSCO’. Je kunt er contrasten en kleuren mee aanpassen, filters toevoegen en het beeld bijsnijden. De zachte filtertjes zorgen ervoor dat deze app favoriet is onder dames. Het is in het begin even stoeien met het gebruik, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kan je niet meer zonder.

Pro HDR (iOS en Android, €1,99)


Haal het meeste uit HDR-foto’s met de Pro HDR app. HDR staat voor High Dynamic Range en wat HDR-foto’s zo dynamisch maakt, is de belichting. Wat doet Pro HDR? De app maakt een foto met een lange sluitertijd waardoor de achtergrond belicht is. Kort daarop maakt hij een foto met een korte sluitertijd waardoor de voorgrond goed belicht is. Deze twee foto’s worden gecombineerd, waardoor zowel de voor- als achtergrond belicht zijn. Het geeft een bijzonder – en soms bijna buitenaards – effect. De app is perfect om landschappen te fotograferen maar het is ook leuk om te spelen met bewegingen tegen een stilstaande achtergrond, zoals dansende mensen of een rijdende auto.

D3LTA (iOS en Android, gratis)


De creatieve fotografen onder ons zullen versteld staan van wat deze app allemaal kan. Anders dan bij andere foto-apps bewerk je hier vooral de vorm van de foto en niet de kleur. De app knipt je foto in verschillende stukjes en plakt deze volgens een ander patroon aan elkaar. Met behulp van geometrische figuren creëer je surreële effecten en wordt elke vakantiefoto een kunstwerk. Wil je het kunstwerk aan de muur hangen? Dat kan. Via de app bestel je eenvoudig een poster of een shirt met jouw creatie.Prisma (iOS en Android, gratis)


Heb je zin in een creatief experiment met je foto’s? Dan mag deze app niet op je smartphone ontbreken. In de stijl van grote moderne kunstenaars zoals Mondriaan en Picasso, kun je filters toevoegen die van jouw foto een kunstwerk maken. Met de filter tears is het net alsof jouw foto door een striptekenaar is getekend: perfect voor een nieuwe profielfoto op social media.

Kortom
Iedereen maakt foto’s met een andere reden: een kunstwerk voor aan de muur of een familiealbum. Iedere vakantie vraagt om een ander soort foto. Wie een strandvakantie boekt, wil de prachtige zonsondergang vastleggen met VSCO-app maar bij de eerste kampeertrip met de kinderen past natuurlijk D3LTA.

Welke foto bewerk-app past bij jou?

Ook iets voor jou?
Goed voorbereid op reis met Telfort buitenlandbundels
Leeg je telefoon voordat je op vakantie gaat en maak een back-up
5 smartphone apps met de mooiste fotofilters
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum