3 tips om de beste wachtwoordmanager te vinden

3 tips om de beste wachtwoordmanager te vinden Het is aan te raden om verschillende (en moeilijke) wachtwoorden te gebruiken als je inlogt op je favoriete websites of sociale media. Dat is wel zo veilig. Maar bij veel verschillende wachtwoorden, loop je het risico een wachtwoord te vergeten. Gelukkig zijn er wachtwoordmanagers om je uit de brand te helpen.

Er is een groot aanbod aan programma’s die je wachtwoorden opslaan. Welke moet je kiezen? Wij zetten 3 tips voor je op een rijtje hoe je tot de beste keuze kunt komen.

Wil je je wachtwoordmanager op je pc of op je mobiel gebruiken?


Vraag jezelf af of je de wachtwoordmanagers naast je pc, ook op je mobiele apparaat wil gebruiken. In dat geval kunnen bepaalde wachtwoordmanagers de voorkeur hebben boven andere. Zo heeft LastPass bijvoorbeeld een app voor zowel iOS als Android, waarmee je tijdens het surfen eenvoudig op sites kunt inloggen. De app Dashlane voor Android kan dat bijvoorbeeld niet. Daarvoor moet je de ingebouwde Dashlane-browser voor gebruiken.

Integratie met je browsers


Het is fijn om te weten hoe goed de wachtwoordmanager kan integreren met je favoriete browser. De meeste tools integreren met de populairste browsers, maar er zit nogal wat verschil in kwaliteit. LastPass leeft helemaal in de browser en ook Dashlane heeft een goede integratie, maar met KeePass ben je aangewezen op extensies van derde partijen. Het voordeel van een browserintegratie is dat je browser automatisch de wachtwoorden voor je kan invullen. Je hebt hier geen omkijken meer naar.

Beheer je wachtwoorden gratis


Verder moet je je afvragen wat je bereid bent om te betalen voor een wachtwoordtool. KeePass is gratis en veel andere genoemde programma’s hebben een gratis optie beschikbaar. Veruit de aantrekkelijkste is LastPass, waarin je alleen de restrictie hebt dat je het op drie apparaten tegelijk kunt gebruiken. Voor een betere beveiliging van je wachtwoorden, kun je kiezen voor de premiumvariant van LastPass, waarvoor je 12 dollar per jaar betaalt. De gratis variant van Dashlane is al wat beperkter: synchroniseren is onmogelijk, maar je kunt wel onbeperkt wachtwoorden opslaan (alleen deze niet online raadplegen). De premium-versie kost 40 dollar per jaar.

Welke wachtwoordmanager gebruik jij voor het opslaan van je wachtwoorden?

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Computer!Totaal.

Ook iets voor jou?
Zo koppel je je smartphone en pc alsof het één apparaat is
Hoe check je of een bestand een virus heeft?
Deze planning apps maken je leven slimmer

2 reacties op dit blog

Bluebug

Je kunt hier zien hoeveel reputatiepunten Bluebug heeft ontvangen van andere leden.

Nieuwkomer 11 dagen geleden 1
avatar
Ik gebruik al geruime tijd Sticky Password. Het is volledig Nederlandstalig (vind ikzelf niet belangrijk, maar familie en vrienden wel), is eenvoudig in gebruik, aan te schaffen zonder credit card, heeft (in de betaalde versie) zowel synchronisatie via 'de cloud' als via wifi, is te gebruiken op zoveel computers en apparaten als je zelf wil, heeft super goede browser-integratie en met de lifetime aankoop heb ik geen jaarlijkse kosten. Met even zoeken op internet naar een kortingscode kan je tot wel 50% korting krijgen.
Kim

Je kunt hier zien hoeveel reputatiepunten Kim heeft ontvangen van andere leden.

Auteur 11 dagen geleden 2
Community manager avatar
Bluebug schreef:

Ik gebruik al geruime tijd Sticky Password. Het is volledig Nederlandstalig (vind ikzelf niet belangrijk, maar familie en vrienden wel), is eenvoudig in gebruik, aan te schaffen zonder credit card, heeft (in de betaalde versie) zowel synchronisatie via 'de cloud' als via wifi, is te gebruiken op zoveel computers en apparaten als je zelf wil, heeft super goede browser-integratie en met de lifetime aankoop heb ik geen jaarlijkse kosten. Met even zoeken op internet naar een kortingscode kan je tot wel 50% korting krijgen.Bedankt voor de tip! Een mooie aanvulling op ons blog. :)

Geef een reactie

avatar
Bezig met uploaden:
0%
Bladeren
Als de URL correct is, zal hier een voorbeeld verschijnen. Het kan aan aantal minuten duren voordat de grotere afbeeldingen verschijnen.
 • :D
 • :?
 • :cool:
 • :S
 • :(
 • :@
 • :$
 • :8
 • :)
 • :P
 • ;)