De 4 handigste functies van Google Maps

Als eigenaar van een smartphone open je Google Maps waarschijnlijk regelmatig. Wij geven je vier tips om nog meer uit de meest gebruikte navigatie app te halen.

Tip 1: Veelgebruikte plaatsen


Google Maps voegt automatisch de vaak gebruikte locaties zoals ‘Thuis’ en ‘Werk’ toe. Hierdoor hoef je niet iedere keer je woon- of werkadres in te voeren. Ben je verhuisd of heb je een andere baan? De thuis- en werklocaties verander je eenvoudig onder ‘Mijn Plaatsen’ in het menu (Menu / Mijn Plaatsen / Gelabeld). Eén tabje verder maak je een lijstje met je favoriete plaatsen.

Tip 2: Offline gebieden


Als je weet dat je afreist naar een gebied waar de internetverbinding mogelijk slecht is of als je je data liever niet wilt opmaken aan navigatie, dan is het handig om een gebied vooraf te downloaden in Google Maps. Dit doe je door de gewenste plaats op te zoeken in de zoekbalk en vervolgens het menu te openen (witte balk onderaan de pagina). Nadat je op downloaden hebt gedrukt, selecteer je het te downloaden gebied door middel van in- en uitzoomen.

Tip 3: Vind je auto terug met Google Maps


Vergeet je vaak waar je je auto hebt geparkeerd, dan kan Google Maps je een handje helpen. Bij het openen van de app zie je gelijk wat je huidige locatie is. Ga naar de blauwe bol en tik deze aan. In het menu dat verschijnt selecteer je ‘Instellen als parkeerplek’. Zo vind je voortaan altijd de weg naar je auto weer terug.

Tip 4: Verken de omgeving met Google Maps


Google Maps kan je leuke plaatsen in de buurt aanbevelen, op basis van bijvoorbeeld afstand in tijd. Klik na het openen van de app op de knop ‘Je omgeving verkennen’. ’s Ochtends geeft Maps de voorkeur aan bakkerijen en cafés, terwijl ’s avonds verschillende soorten restaurants en bars getoond worden. Als je op zoek bent naar een restaurant kan je dit invoeren in de zoekbalk. Google doet dan een aantal suggesties in de buurt. Naast het adres en de website van het restaurant krijg je ook reviews te zien met foto’s van eerdere bezoekers. Andere zoektermen die Maps begrijpt zijn onder andere: pinautomaat, café, parkeergarage en benzinestation.

Gebruik jij Google Maps al?

Ook iets voor jou?
3 handige betaal apps om de rekening te delen
Zo kan je je privacy op social media waarborgen
3 tips voor je Android smartphone
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum