De 5 beste boekenapps

Laatste update: 22 februari 2018

Ben je dol op lezen? Met boekenapps wordt lezen niet alleen makkelijker, maar ook leuker. Voor de één betekent dat sneller leren lezen en voor de ander inspiratie opdoen en delen. Naar welke tips je ook op zoekt bent, met deze apps geniet je nog meer van je favoriete boeken.

Het Boekenweekgeschenk


Nu we het toch over boeken hebben, willen we je graag attenderen op de Boekenweek. Deze vindt plaats van zaterdag 10 maart tot en met zondag 18 maart met dit jaar als thema: Natuur. Het Boekenweekgeschenk 'Gezien de feiten' is van Griet op de Beeck en het Boekenweekessay 'Natuurlijk' is door niemand minder dan Jan Terlouw geschreven. Het Boekenweekgeschenk ontvang je gratis bij aankoop van 12,50 aan Nederlandstalige boeken en het Boekenweekessay is verkrijgbaar voor 3,50.

Wist je trouwens dat je op zondag 18 maart gratis met de trein reist met het Boekenweekgeschenk 'Gezien de feiten'? Zo geniet je niet alleen van het Boekenweekgeschenk, maar ook nog eens van een leuk en voordelig uitje.

Naast en tijdens de Boekenweek kun je ook op andere manieren genieten van boeken. Deze apps helpen je daarbij.

Boekenapp 1: Goodreads


Goodreads is de grootste boekenapp onder boekenliefhebbers. Het is een soort boekenclub maar dan via een app. Schrijf recensies en raad je vrienden titels aan. Maak lijstjes met boeken die je aan het lezen bent en boeken die je nog wilt lezen. Een leuk detail is dat deze lijstjes te vinden zijn op je persoonlijke boekenplank. Dit is een soort profielpagina binnen Goodreads. Gebruikers kunnen zo bij elkaar boeken inspiratie opdoen.

Boekenapp 2: Acceleread


Ben je juist geen boekenwurm maar moet je veel lezen voor je werk of studie? Leer dan snel lezen met de app Acceleread. In deze app vind je oefeningen om je ogen en geheugen te trainen.
  • Acceleread is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Boekenapp 3: Luisterbieb


Groot fan van verhalen maar geen zin om te lezen? Of word je afgeleid door allerlei omgevingsgeluiden? Dan is Luisterbieb jouw ideale boekenapp. De app biedt de keuze uit honderden luisterboeken uit de Openbare Bibliotheek. Je kunt deze online downloaden en offline luisteren. Heb je een pas van de bibliotheek? Dan luister je gratis naar elk boek.
  • Luisterbieb is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Boekenapp 4: Bksy


Zelfs als je liever ouderwets papieren boeken leest, bestaat er een app voor jou. Met Bksy leen je boeken aan anderen uit. Dit doe je door een boekenplank aan te maken. Het invoeren van boeken op je boekenplank is eenvoudig, je hoeft alleen de ISBN-codes op je boeken te scannen. Vervolgens deel je jouw plank met andere gebruikers of snuffel je tussen de boeken op andermans boekenplank. Benieuwd wie van jouw Facebookvrienden ook Bsky gebruikt? Log in met jouw Facebookaccount en dit aanbod wordt getoond.

Boekenapp 5: ComiXology


Lees je liever stripverhalen? In de app ComiXology vind je meer dan 100.000 stripverhalen. Of je nu houdt van trillers, superhelden of misdaad, deze app biedt verhalen uit alle genres. Een voordeel is dat je de verhalen ook offline kunt lezen. Handig als je op vakantie gaat.
  • ComiXology is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Liever geen app? Check de lezerscommunity Hebban


Ook zonder een boekenapp kun je je tips delen met andere lezers. Ken je de website Hebban? Dit is de grootste lezers community van Nederland. Deze site bekijk je via je desktop. Maak een account aan en voeg alle boeken die je nog wilt lezen toe aan je lijstje. Zo onthoud je de titels die een vriend je heeft aangeraden of waar je bijvoorbeeld een recensie over las. Daarbij brengt Hebban je op de hoogte van het laatste boekennieuws, de nieuwste recensies en giveaways.

Welke boekenapps ga jij gebruiken tijdens de Boekenweek?

Ook iets voor jou?
3 tips om de beste wachtwoordmanager te vinden
Zo bescherm je privacygevoelige data tegen hackers
Zo gebruik je veilig op locatie gebaseerde apps
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum