De beste terras-apps van deze zomer

Laatste update: 6 april 2018

De winter is eindelijk achter de rug en het zonnetje begint vaker te schijnen. Dat betekent maar één ding: de lente is in aantocht. En wat doe je het liefst met dit mooie weer? Precies. Op een terras van de zon genieten. Daarom hebben we de beste terras-apps voor op je telefoon, op een rijtje gezet.

Tijd voor blote benen


Wil je voordat je de deur uitgaat nog even checken of het wel echt warm genoeg is voor een zomerse outfit? Met de app Korte Broek? weet je meteen of je outfit goed is afgestemd op het weer. De app geeft namelijk antwoord op een zeer belangrijke vraag: 'Kan ik een korte broek aan?’. Een huilend mannetje geeft aan dat een korte broek geen goed idee is. Is hij blij? Dan kan de korte broek uit de kast worden getrokken. En ga je een weekje weg, dan kun je met deze app ook een hele week vooruit kijken.
  • Korte Broek? is gratis verkrijgbaar voor AndroidSnelle bediening


De terrassen zitten met dit lekkere weer vaak bomvol. Erg gezellig, maar het zorgt er ook voor dat je soms lang moet wachten op je drankje. De app Oberr helpt je snel en gemakkelijk je bestelling te plaatsen. Je kunt namelijk bij de aangesloten horecaondernemers, de QR code op je tafel scannen. Vervolgens maak je een keuze uit het menu en open je een rekening of reken je meteen af. Zo hoef je nooit meer lang te wachten op je drankje.
  • Oberr is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Je favoriete biertjes op een rij


Of je nou in het buitenland bent of heerlijk in Nederland een terrasje wil opzoeken, de app Untappd is voor de echte bier liefhebbers. Met Untappd houd je bij welke bieren je waar hebt gedronken. Daarnaast kun je de bieren een cijfer geven en houd je bij hoeveel sterren je vrienden een bepaald biertje geven. Ook laat de app zien welke bieren in jouw omgeving populair zijn. Zo weet je ook wat je de volgende keer kunt bestellen.

Smeren tegen de zon


Alhoewel het zonnetje natuurlijk heerlijk is en je uren kunt vertoeven op het terras, kan hij ook vaak verraderlijk zijn. Je huid neemt de zon sneller op dan je denkt en voor je het weet ben je verbrand. De app QSun laat je weten op welke tijdstippen je extra voorzichtig moet zijn in de zon. Je geeft in de app aan wat je huidtype is en met de ‘skin analyzer’ kom je te weten op welke leeftijd jouw huid wordt geschat. Zodra je in de zon zit, geef je dit aan op de timer. Deze timer telt af, tot het moment dat je begint te verbranden. Tijd dus om de schaduw op te zoeken!
  • QSun - Sun Safety & UV Forecast is gratis beschikbaar op iOS en AndroidWat is jouw favoriete terras-app?

Ook iets voor jou?
5 handige apps voor op vakantie
4 handige video apps voor je smartphone
5 tips: Zo geef je de achtergrond van je telefoon een nieuw uiterlijk
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum