De leukste dating apps voor op je smartphone

Laatste update: 27 februari 2017

Ben je op zoek naar een date om mee weg te zwijmelen? Deze scoor je tegenwoordig via je smartphone (of tablet). Anno 2017 bestaan er meer dan genoeg apps om de liefde van je leven of gewoon een leuke date te vinden. Dit zijn de 6 leukste dating apps.

Dating app 1: TasteBud


Ben je op zoek naar iemand met dezelfde muzieksmaak? Deze dating app scant jouw muzieklijsten in Spotify. Op basis hiervan zoekt TasteBud naar mensen met dezelfde muzieksmaak. Alhoewel deze app niet per se een dating app is, kan je via deze weg wel nieuwe mensen leren kennen. En wie weet zit daar de liefde van je leven tussen. Stuur een liedje en breek meteen het ijs. Dat scheelt je weer een openingszin.

Download gratis TasteBud voor Android en voor iOS.

Dating app 2: Hater


Gedeelde interesse verenigt mensen, maar gedeelde afkeer brengt mensen soms nóg dichter bij elkaar. Deze app vraagt je mening over 2000 verschillende onderwerpen, van series tot eten tot internethypes. Hater zoekt een gesprekspartner voor je die een hekel heeft aan dezelfde dingen als jij. Dat levert niet alleen hele open en eerlijke, maar vooral grappige gesprekken op.

Hater is alleen beschikbaar voor iOS en gratis te downloaden.

Dating app 3: Bristlr


De tijd dat alleen opa’s een baard hadden, is voorbij. Baarden zijn hip. Bristlr is een app speciaal voor mannen met baarden en vrouwen die ervan houden. Download de app en maak een profiel aan. Selecteer of je een baard hebt of er juist één zoekt. Geef vervolgens aan binnen welke straal je wilt zoeken. Scroll door de profielen en like jouw favoriet. Heb je elkaar geliket? Dan kan het chatten beginnen. 

Geïnteresseerd? Je kunt de app gratis downloaden voor Android en iOS.

Datingapp 4: Coffee Meets Bagel


Op zoek naar een bijzondere match? Probeer dan deze vrouwvriendelijke dating app. Mannen ontvangen elke dag om 12 uur max. 21 match-voorstellen. Ze kunnen maar slechts één persoon een uitnodiging sturen, ook wel een “bagel” genoemd. Dit betekent dus dat een man ‘echt’ voor desbetreffende match gaat. De vrouw bepaalt vervolgens of zij in wil gaan op dit aanbod.

Coffee Meets Bagel is gratis te downloaden voor Android en voor iOS.

https://www.youtube.com/watch?v=xoOZHWN9PP4&feature=youtu.be


Dating app 5: Happn


‘Buurman, wat doet u nu?’ De kans bestaat dat dit met Happn voorkomt. Happn is net als Tinder een dating app voor op je smartphone. Het verschil met Tinder, is dat Happn vertelt hoe vaak jouw paden zijn gekruist met andere Happn-gebruikers. De app geeft namelijk een overzicht van personen waarbij je in de buurt bent geweest. De locatie en het tijdstip worden ook weergegeven. Wil je meer van een persoon zien? Bekijk zijn of haar profiel. Bevalt het? Klik op het hartje. Bij een wederzijdse like kan het chatten beginnen. Een extra mogelijkheid is om gebruikers een ‘charm’ te sturen. De ontvanger ontvangt dan direct een bericht dat jij geïnteresseerd bent. 

Happn is gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Dating app 6: Tinder


Tinder is de bekendste dating app. Om gebruik te maken van Tinder heb je een Facebook-profiel en een mobiele telefoon nodig. Log in met je Facebookgegevens en de zoektocht kan beginnen. Via jouw gps-signaal maakt de app direct contact met personen bij jou in de buurt. Pas de zoekafstand en leeftijdscategorie aan, zodat je specifieker kunt zoeken. Vind je iemand aantrekkelijk? Swipe de gebruiker dan naar rechts. Doet de andere gebruiker dat ook, dan is er een match en kan je elkaar een berichtje sturen. 

Je kunt Tinder gratis downloaden voor Android en iOS.


Welke app ga jij gebruiken om een date te scoren?


Ook iets voor jou?
Zo gebruik je veilig op locatie gebaseerde apps
3 smartphone gadgets voor de mooiste foto’s
6 leukste en nieuwe emoji’s
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum