De leukste kinder-apps voor in de auto

De schoolvakantie is aangebroken. Dat betekent: op vakantie met het hele gezin. Ben je goed voorbereid? Je koffers ingepakt? Dan kan er niets mis gaan. Of toch wel? Een lange rit stil zitten kan een uitdaging zijn voor kinderen. Maar niet met onderstaande apps voor kinderen. Wij hebben de leukste apps voor op de achterbank voor je uitgezocht.


Dora the Explorer


Ongetwijfeld krijgt de titel alleen al je kinderen aan het juichen. Net als in de tv-show neemt de kleine vriendelijke Dora kinderen mee op ontdekkingstocht door een land van spelletjes en puzzels. Wat fijner is dan de tv-show, is dat kinderen zelf de touwtjes in handen hebben en het niveau en tempo kunnen bepalen. De spelletjes zijn ingericht op het trainen van het geheugen en het observatievermogen. Dat betekent dat kinderen zich niet alleen vermaken, maar ook er ook nog eens wat van opsteken. (Android, iOS)

Toca Kitchen Monsters


Als je kinderen graag met eten spelen, zal deze app goed in de smaak vallen. Deze keukenmonsters laten kinderen hun eigen ingrediënten kiezen. Ze mogen zelf bepalen of ze hun eten willen koken, bakken of frituren. Of het lekker is, dat beslissen de keukenmonsters. (Android, iOS)

Professor Staal


Zijn jouw kinderen creatief en gek op uitvinden? Dan is de kinder app Professor Staal het downloaden waard. De eigenwijze professor daagt kinderen uit een luchtballon te maken van niets anders dan staal. Mochten ze enthousiast zijn, dan is het leuk om het prentenboek Professor Staal voor te lezen. (iOS)

Loopimal


Deze app is gemaakt voor kinderen met ritme. De app bestaat uit verschillende dieren, die ieder hun eigen geluid maken en dansje doen. Kinderen kunnen zelf kiezen welke dieren ze toevoegen en zo hun eigen loop componeren. De app geeft ze de vrijheid elke combinatie van tonen en beats te maken die ze maar kunnen verzinnen. Dat stimuleert de creativiteit. Bovendien vermaken niet alleen kinderen zich met deze app: volwassenen zijn er ook uren zoet mee. Plezier voor jong en oud! (iOS)

Amazing World Atlas


Gaan jullie op vakantie naar het buitenland? Laat je kinderen dan vast een kijkje in de wereld nemen met deze app. Door middel van kaarten en quizzen kunnen ze andere landen leren kennen. Wat fijn is aan deze app, is dat de spelletjes en animaties topografie plotseling een heel interessant vak maken. Door een spelletje uit te spelen krijgt de speler toegang tot het volgende continent en gaat er een nieuwe wereld open. De app is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. (Android, iOS)

Tip: zet je vakantiebundel aan


Of er nu een ontdekker, chef, uitvinder, muzikant of wereldreiziger in jouw kind schuilt: met deze apps kan de rit naar de vakantiebestemming niet lang genoeg zijn. Vergeet niet om je vakantiebundel te activeren. Dan kom je niet voor verrassingen te staan als je uitgerust thuiskomt van vakantie.


Wat is de favoriete app van jouw kleintje?


Ook iets voor jou?
Zo laat je je kinderen veilig internetten
Zo laat je je kinderen veilig online
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum