De senioren telefoon: wat zijn de 5 beste toestellen?

De vele knoppen en talloze opties maken de mobiele telefoon een ingewikkeld apparaat voor ouderen. Misschien geldt dit ook voor jouw vader, moeder, opa of oma op leeftijd. Wij lichten de 5 beste toestellen toe die het meest geschikt zijn als senioren telefoon.

Senioren telefoon 1: Samsung Galaxy A5


De nieuwe modellen van Samsung zijn voor de beginnende gebruiker niet altijd even makkelijk te bedienen, maar de Galaxy A5 is absoluut een uitzondering. Het scherm is groot en helder en dat maakt het goed leesbaar. Nog even het nieuws lezen in de avonduren? Zet de nachtmodus aan. Deze filtert het blauwe licht en maakt je scherm daardoor prettig leesbaar bij minder licht. Nog een voordeel: het toestel is beschermd tegen vallen en waterschade. Je beveiligt het toestel eenvoudig met een code of vingerafdruk. Voor de Samsung Galaxy A5 betaal je los 405,-, maar het toestel is ook verkrijgbaar in combinatie met een voordelig Telfort abonnement.

Senioren telefoon 2: Huawei P9 Lite


Met een scherm van 13 cm is dit toestel het grootste in het rijtje. Behalve een groot scherm, kan het volume op luidsprekerstand. Dat maakt deze telefoon ideaal voor zowel tekst als video. Handig wanneer de kleinkinderen een filmpje aan opa en oma willen sturen. Een ander voordeel van dit toestel is de lange accuduur. Je neemt hem mee tijdens een dagje uit zonder je druk te maken over een lege batterij. De Huawei P9 Lite kost je los 269,-, maar is ook verkrijgbaar bij Telfort in combinatie met een abonnement.

Senioren telefoon 3: Doro 8031


Geen enkele ervaring met smartphones? Dan kan deze telefoon speciaal gemaakt voor de oudere beller een goede optie zijn. Bij het instellen van het toestel word je van begin tot eind begeleid. Basishandelingen zoals vegen over het scherm worden in begrijpelijke taal uitgelegd. Op de achterkant van het toestel zit een speciale knop voor noodsituaties. Druk de knop in en er worden automatisch verschillende contactpersonen gebeld, totdat er iemand opneemt. Het toestel is ook geschikt voor gehoorapparaten. De Doro 8031 koop je voor 168,- en is te gebruiken in combinatie met een voordelig mobiel abonnement van Telfort.

Senioren telefoon 4: iPhone 6s


Dat veel mensen met een iPhone rondlopen is niet zonder reden. Het grote scherm van dit toestel maakt het een leesbare smartphone. Het menu bestaat uit iconen en is daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Bellen, foto’s maken en berichten versturen doe je slechts in een paar klikken. Beveilig de telefoon met een persoonlijke code of een eigen vingerafdruk. Superhandig en hartstikke veilig! Nadeel: de prijs voor dit toestel is wat aan de hoge kant, namelijk 589,-. Uiteraard is de iPhone 6s ook verkrijgbaar in combinatie met een voordelig Telfort abonnement.

Senioren telefoon 5: Microsoft Lumia 535


Met een groot en leesbaar scherm van 12,7 cm groot is dit een geschikt model voor de beller op leeftijd. Handig: met een camera aan de voor- én achterkant is deze telefoon ideaal om mee te videobellen. Zo drinkt vader eenvoudig een bak koffie met die verre vriend en kletst moeder gezellig bij met haar zus in het buitenland. Bekend met Windows op de computer? Dan is het menu op deze telefoon erg simpel. Deze voor senioren geschikte telefoon is verkrijgbaar voor nog geen 100,- en mogelijk in combinatie met een Sim Only abonnement van Telfort.

Welke senioren telefoon is het meest geschikt voor jouw vader, moeder, opa of oma?

Ook iets voor jou?
Zo koop je veilig refurbished producten
De 5 beste boekenapps
Wat is een modem en hoe werkt het?
Kim

Kim

  • Auteur

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum