Dit zijn de 3 nieuwe functies van iMessage

Met de komst van het besturingssysteem iOS 11 afgelopen jaar heeft iMessage enkele nieuwe functies gekregen. Wij sommen er een paar op.

1. Apart synchroniseren


De meest in het oog springende vernieuwing is dat iMessage-berichten nu apart naar al je apparaten worden gedownload. Verwijder je een bericht op je telefoon, dan is deze ook niet meer te zien op je Mac. De optie Berichten in iCloud zorgt ervoor dat gesprekken op al je apparaten hetzelfde zijn. Geen behoefte aan? Je kunt de functie per apparaat in- of uitschakelen.

2. Nieuwe animaties en effecten


Je kunt in iMessage berichten met leuke animaties en effecten sturen. Zo stuur je bijvoorbeeld een bericht met lasers, vuurwerk of confetti. Door de recente update van iMessage zijn daar twee nieuwe effecten bijgekomen, Echo en Schijnwerper. Met de eerste kun je een getypte zin uitlichten en deze vermenigvuldigd versturen. De ander ziet zijn hele scherm dan volstaan met die ene zin. Dan weet je zeker dat de ontvanger de boodschap begrijpt. Het nieuwe Schijnwerper-effect maakt je scherm donker, maar plaatst een schijnwerper op jouw verstuurde bericht.

3. iMessage-apps op de schop


iMessage werkt met speciale apps, zoals stickers en spelletjes, waarmee je je chatgesprekken kunt opvrolijken. Apple kreeg nogal wat kritiek over zich heen over het omslachtige gebruik van die apps. Met iOS 11 zijn de iMessage-apps flink onder handen genomen. Zodra je een gesprek begint, verschijnt nu meteen onderaan een balk met alle geïnstalleerde iMessage-apps. Je kunt hier horizontaal doorheen scrollen, waarna je direct de juiste app kan kiezen. Je hoeft dus niet eerst op het iMessage-app icoontje te tikken naast de invoerbalk. Zodra je je bericht aan het typen bent, verdwijnt de balk voor iMessage-apps uit beeld. Handig!

Over welke nieuwe functies van iMessage ben jij het meest te spreken?

Ook iets voor jou?
Zo geef je de achtergrond van je telefoon een nieuw uiterlijk
Snel en simpel je e-mailmappen opschonen in iOS en Android
Met deze 4 tips haal je alles uit je vakantiefoto's
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen