Dit zijn de 4 belangrijkste tech trends voor 2018

We leven in een tijd waar alles niet snel genoeg kan. De ontwikkelingen op het gebied van tech trends gaan razendsnel. Ben je ook benieuwd welke ontwikkelingen en tech trends gaan plaatsvinden in 2018? Wij hebben de belangrijkste 4 voor je op een rij gezet.

Beveiliging met gezichtsherkenning


Ontgrendel jij je telefoon nu nog met een code of vingerafdruk? Dat is binnenkort verleden tijd. Apple liet afgelopen jaar met de lancering van de iPhone X zien dat het nu ook mogelijk is om je telefoon te ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning met Face ID. Ook de Samsung Galaxy S8 maakt nu gebruik van een irisscan. Onze gezichten zullen dus een grote rol gaan spelen bij het gebruik van onze apparaten, want hoe makkelijk is het als je je gezicht kan gebruiken als ontgrendeling.

Augmented Reality


Na de release van Pokémon Go, is augmented reality een bekend begrip geworden. Langzaamaan zijn er steeds meer toepassingen buiten de gamewereld. Je kan bijvoorbeeld al je huis volledig inrichten met de app van IKEA (IKEA Place), wat zorgt voor een real life ervaring. Een echte grote doorbraak is nog niet te zien, maar verwacht wordt dat dit in 2018 wel een tech trend zal zijn.

Voice search


Een andere trend dat ook een belangrijke rol gaat spelen is voice search. Siri, Google Now, Alexa en Cortana bestaan al en ze veranderen de manier waarop we zoeken. Het zal niet lang meer duren of getypte zoekopdrachten in Google gebruiken we niet meer. Binnenkort kun je alles wat je wil weten vragen via voice search. Een avondje makkelijk pizza eten, maar weet je niet welke pizzaservice de beste aanbieding heeft? Vraag het Siri en je pizza wordt zo voor je besteld.

Meer bewust


2018 wordt het jaar van detoxen. We gebruiken de smartphone bewuster en minder. Zonder smartphones aan tafel en in de klas en minder notificaties van apps, gaat 2018 een rustiger jaar worden. We zijn natuurlijk niet té optimistisch, want een uurtje de deur uit zonder telefoon gaat in 2018 nog niet gebeuren.

Welke tech trends vind jij in 2018 het interessants om te volgen? Laat het ons weten.

Ook iets voor jou?
Ben jij verslaafd aan je telefoon?
Zo bescherm je je privacy op social media
3 verborgen iOS functies van iPad en iPhone
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum