Zo gebruik je widgets op je telefoon

Met widgets op je telefoon kun je direct van allerlei zaken op de hoogte blijven. In een oogopslag krijg je live-updates over bijvoorbeeld het nieuws, weer of e-mail. Je hoeft hiervoor niet eerst afzonderlijk apps te openen, want je ziet de updates direct vanaf je thuisscherm. Maar hoe zet je widgets op je smartphone?

Allereerst moet je op zoek gaan naar apps die de widget-functie ondersteunen Dat is in de Google play store voor Android-toestellen of in de App store van Apple als je een IOS-apparaat hebt. Hier vind je de selectie apps voor Android-telefoons. Apple heeft hier helaas geen lijstje van, dus per app moet je in de instellingen kijken of de app een widget-functie ondersteunt.

Android-toestellen


Download uit de Play Store een app met een widget-functie. Om een widget op het thuisscherm van je Android-apparaat te zetten moet je het volgende doen. Houd een lege ruimte op je thuisscherm ingedrukt. Vervolgens verschijnt er onderaan het scherm een Widgets optie. Als je hierop drukt, kun je kiezen uit de verschillende widgets die de apps die op je telefoon geïnstalleerd zijn te bieden hebben. Houd de widget die je wilt kiezen ingedrukt. Deze wordt dan transparant en kan naar een willekeurige lege ruimte op één van je thuisschermen versleept worden.

iPhone


Op je iPhone zijn widgets standaard ingeschakeld. Om te beginnen, swipe omlaag naar het Notification Center en kies het tabblad aan de linkerkant met de naam Vandaag. Er staan al een aantal van Apple's eigen selectie, zoals Aandelen die je op de hoogte brengt van actuele beursinformatie. Er is ook een Agenda widget, verkeersinformatie, en de mogelijkheid om dingen aan Apple's Reminders app toe te voegen. Je kunt deze allemaal herschikken, toevoegen of verwijderen door helemaal naar de onderkant van de lijst te scrollen, en op Edit te drukken. Je kunt ze dan naar een nieuwe volgorde verslepen of op de plus en min iconen drukken om widgets aan je lijst toe te voegen of te verwijderen.

Welke widgets vind jij handig?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Computer!Totaal.

Ook iets voor jou?
5 verborgen functies van de iPhone
Android tips: 3 handige functies die je nog niet kent
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum