Hoera, het is vandaag World Emoji Day!

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Maar tegenwoordig is het vaak makkelijker om je verhaal met emoji’s te vertellen. Vandaag is het World Emoji Day. Maar wat gebeurt er op deze dag? En wat betekent het voor de wereld? Je leest het in ons blog.

World Emoji Day


De emoji is razend populair. In 2015 is daarom ‘World Emoji Day’ in het leven geroepen. Tijdens deze dag wordt er flink wat afgetwitterd. Via Twitter worden alle favoriete emoji’s gedeeld met de hashtag #WorldEmojiDay. Maar daar blijft het niet bij. Er zijn zelfs fans die deze jonge feestdag gebruiken om zich te verkleden als emoji:
Uitgebreide Emoji’s


Emoji’s van nu zijn niet meer de emoji’s van een aantal jaar geleden. Er zijn tegenwoordig zelfs emoji’s in verschillende huidskleuren beschikbaar. Naast de verschillende huidstinten is de samenstelling van het gezin ook wat meer gevarieerd: er is nu ook een gezin mogelijk met twee vaders of twee moeders.

Een universele taal?


Het lijkt er op dat we met alle landen in de wereld via emoji één gemeenschappelijk taal ontwikkelen. Britse wetenschappers hebben de emoji tot de snelst groeiende taal uitgeroepen. Maar niet alle emoji’s worden helaas nog door iedereen hetzelfde geïnterpreteerd. De kans is groot dat ook jij de daadwerkelijke betekenis van de emoji niet kent.

Wikipedia voor Emoji’s


Goed nieuws voor alle fans: er komen eind 2016 72 nieuwe emoji’s . Zo kan je nog makkelijker een facepalm aan iemand geven, of aangeven dat je verkouden bent. Ben je nieuwsgierig naar de betekenis van de huidige emoji’s en wil je weten welke variaties erop bestaan? Op Emojipedia lees je alles over jouw favoriete emoji.

https://www.youtube.com/watch?v=b81S9lWIMnE&feature=youtu.be


Speak Emoji


Voor wie zich nog niet op zijn gemak voelt om de taal van emoji vrijuit te spreken, kan gebruiken maken van de app speak emoji. Dit hulpmiddeltje vertaalt je ingesproken tekst naar emoji’s. Of het handig is, is de vraag, maar lachen is in ieder geval gegarandeerd.


Wat is jouw favoriete emoji?


Ook iets voor jou?
Dit wist je nog niet over de betekenis van de emoji
Telfort legt uit: MB-verbruik mobiel internet
World Backup Day: Maak jouw online backup

Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum