Zo laat je jouw kinderen veilig online

Bij Telfort vinden we het belangrijk dat kinderen veilig en verstandig kunnen meedoen in de digitale wereld. Zonder geconfronteerd te worden met ongewenste filmpjes of vervelende berichten. Met deze tips help je kinderen op een kindvriendelijke manier het internet te verkennen.

Leeftijdswijzers. Ze worden gebruikt voor films, boeken, tv-programma’s, muziek en games, maar voor het internet niet. En dat is best vreemd, als je nagaat dat het de grootste informatiebron is die er bestaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je kind veilig online te laten gaan.

Kindvriendelijke zoekmachine


Kinderen willen spelen, ontdekken en leren op internet. Maar de meeste zoekmachines leveren niet altijd het gewenste resultaat. Denk bijvoorbeeld aan een kind dat op zoek gaat naar informatie over poesjes voor zijn spreekbeurt.

De website jouwzoekmachine.nl past de zoekresultaten aan naar de leeftijd van het kind. Type het zoekwoord in, kies de leeftijd en de zoekmachine gaat op zoek naar geschikt materiaal.

Mybee


Met Mybee leren kinderen op hun eigen manier de eerste stapjes op internet te zetten. Met de app hebben kinderen tussen de 2 en 6 jaar op een veilige en verantwoorde manier toegang tot de leukste filmpjes, spelletjes, websites en apps. Als ouder houd je de regie met handige veiligheidsinstellingen. Je kunt je kind meer vrijheid geven, of deze juist beperken door bepaalde websites te blokkeren.

Een professionele redactie zorgt samen met ouders uit heel Nederland voor wekelijks nieuwe content. Zo is er altijd iets leuks te beleven in Mybee. (Gratis voor iOS en Android)Koekel


Een alternatief voor Google is de website koekeltjes.nl. De site voorkomt dat kinderen kunnen zoeken op volwassenen onderwerpen. Dankzij de zoekfilter worden ‘foute’ websites geblokkeerd. Zit er toch een ongewenste pagina tussen? Klik dan op de link om het te melden.

Naast de zoekfilter geeft de koekeltjes tips met leuke links naar websites voor kinderen.

Heb jij nog tips voor veilig internet voor kinderen? Laat het ons weten in de reacties.

Ook iets voor jou?
Is jouw smartphone kindvriendelijk? 4 handige tips
De leukste educatieve apps voor kinderen

Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen