Leeg je telefoon voordat je op vakantie gaat en maak een back-up

Zorgeloos op vakantie gaan, vraagt om een goede voorbereiding. Maar denk je naast genoeg ruimte in je koffer ook na over de ruimte op je smartphone? Het zal je maar gebeuren: je wil een foto maken van een prachtige zonsopkomst of een bijzonder diner en je geheugen is vol. Met onderstaande tips heb je een opgeschoonde telefoon voordat je op vakantie gaat.

Ruimte vrij maken op een Android


Heb je een Android telefoon? Dan kun je twee dingen doen: je kunt apps verwijderen én je kunt je cachebestanden verwijderen. Apps verwijderen kun je handmatig doen door te klikken op instellingen en vervolgens apps. Hier vind je alle apps die je hebt geïnstalleerd op je telefoon en kun je handmatig de apps verwijderen die je niet meer gebruikt.

Je cachebestanden zijn simpelweg de kleine stukjes informatie die je telefoon onthoudt van alle websites die je hebt bezocht. Deze kleine stukjes informatie kunnen samen veel ruimte in beslag nemen. Volg onderstaande stappen om deze overbodige informatie te verwijderen.


De internetbrowser van Android


Via de internetbrowser van Android verwijder je je cachebestanden als volgt:
1. Klik op instellingen binnen je internetbrowser. De instellingen vind je onder de drie puntjes rechtsboven in of door op de homebutton te klikken.
2. Vervolgens klik je op privacy.
3. Vink persoonlijke gegevens verwijderen aan.
4. Klik dan op bladergeschiedenis.
5. Klik op buffer en cookies verwijderen.

Chrome


Heb je een Chrome browser? Hier werkt het bijna hetzelfde.
1. Klik op instellingen door op de drie puntjes rechtsboven in te klikken of de homebutton.
2. Onder geavanceerd vind je privacy en browsergegevens wissen. Vervolgens kun je kiezen uit een aantal opties onder gegevens wissen van. Je kunt gegevens wissen van het afgelopen uur wissen of van de hele dag. Zorg in ieder geval dat je op eerste gebruik klikt, zodat alles ook daadwerkelijk verwijderd wordt.

Cachegeheugen legen


Behalve het verwijderen van apps en het verwijderen van cachebestanden van websites kun je ook cachebestanden van apps verwijderen. Dit doe je door de volgende stappen te ondernemen:
1. Klik op Instellingen
2. Ga vervolgens naar opslag
3. Onder cachegegevens kun je cachegegevens wissen

iPhone


Als je een iPhone toestel hebt, ben je vast bekend met het balkje in iTunes dat de opslagruimte weergeeft. Het balkje laat zien met welke data jouw opslagruimte is gevuld: muziek, afbeeldingen, films en apps. Maar wat betekent nou eigenlijk het kopje overig? Overige data is de verzamelterm voor informatie die je telefoon uit websites en apps heeft opgeslagen. Door de volgende stappen te volgen kun je deze data verwijderen:
1. Zorg dat je iPhone aangesloten is op je computer en open iTunes
2. Klik op synchroniseren
3. Vervolgens klik je op maak reservekopie
4. Klik op herstel iPhone
5. Tenslotte klik je op zet reservekopie terug

Safari


Net als bij Android kun je ook de cachebestanden op je iPhone verwijderen. Dit doe je in Safari door de volgende stappen te volgen.
1. Klik op instellingen
2. Ga naar algemeen
3. Scroll naar beneden naar opslag en iCloud-gebruik
4. Klik op beheer opslag
5. Dan ga je naar safari
6. Vervolgens klik je op websitedata
7. Tenslotte scroll je naar beneden en klik je op verwijder alle websitedata

iCloud


Behalve verwijderen van je overige bestanden en je cachebestanden op je iPhone, kun je ook ruimte maken door data te verplaatsen naar je iCloud. Hoe je dat doet, staat hieronder uitgelegd:
1. Ga naar instellingen
2. Scroll naar beneden en ga naar iCloud
3. Hier kun je selecteren welke data van welke apps je wilt opslaan op je iCloud
4. Eventueel kun je de functie op beginscherm aanzetten zodat er speciaal icoontje op je beginscherm wordt gecreëerd die direct je iCloud opent

En hoeveel ruimte hou jij over? Vergeet je foto’s niet met ons te delen met de hashtag #Telfort.
Lees hier alles over de wijzigingen van bellen in het buitenland. Vanaf 15 juni kan je in de EU bellen, sms'en en internetten vanuit je Nederlandse bundel


Ook iets voor jou?
Mijn Telfort app is vernieuwd
Apps in het verkeer, ja of nee?
5 handige apps voor op vakantie
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum