Met deze 4 tips haal je alles uit je vakantiefoto’s

Je hebt een heerlijke vakantie achter de rug en met je digitale camera of smartphone heb je genoeg foto’s gemaakt om een aantal fotoboeken mee te vullen. Maar hoe maak je jouw foto’s nog mooier en wat kun je er allemaal mee doen? Wij laten in dit blog zien hoe je alles uit je vakantiefoto’s haalt zonder dat je teveel betaalt. Net als Hans bij de Toren van Pisa.

Bewerken met de app


Met de foto app Snapseed is het gras niet langer groener aan de overkant. Heb je een wat minder zonnige dag op vakantie, maar wil je je vrienden in Nederland wel een zonnige foto toesturen? Maak een foto met de app, bewerk ‘m en je zou niet zeggen dat het een bewolkte dag was. Naast bijsnijden en het contrast van de foto aanpassen, bewerk je ook eenvoudig een gedeelte van de foto. Zo maak je het zwembadwater of de lichtblauwe lucht heel eenvoudig net wat feller van kleur. In dit blog bespreken we meer handige apps waar je je vakantiefoto’s eenvoudig mee bewerkt.
  • Snapseed is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Instellingen aanpassen


Hoewel je gebruik kunt maken van een foto app, kun je natuurlijk ook met de camera van je smartphone aan de slag. Om de beste resultaten te krijgen is het aan te raden om de instellingen van je smartphonecamera wat aan te passen. Zo kun je een raster aanbrengen in je camera, voor kaarsrechte vakantiefoto’s.

Raster
Een scheve foto is snel geschoten. Dit voorkom je door het raster aan te zetten bij je camera-instellingen. Wanneer je de volgende keer een foto maakt verschijnen er horizontale en verticale lijnen op je scherm. Zo is het heel makkelijk om bijvoorbeeld een ondergaande zon goed te fotograferen. Heb je een iPhone? Ga dan naar Instellingen > Camera > zet Raster aan. Gebruik je een Android telefoon, open dan je Camera > Instellingen > Hulplijnen > 3x3.

Online fotoboek maken


Je maakt een hoop vakantiefoto’s met je smartphone of camera, maar je doet er vervolgens niets meer mee. Best jammer, toch? Om af en toe nog eens terug te kunnen kijken op die ene fantastische vakantie in Zuid-Frankrijk of de gezellige wintersportvakantie in Oostenrijk, maak je online een echt fotoboek als leuke herinnering. Bij Albelli is het mogelijk om je fotoboek te maken met een app vanaf je mobiel of tablet, maar ook kun je achter de computer aan de slag. Dan maak je gebruik van het online fotoprogramma of je downloadt de fotoboeksoftware op je computer. Zo heb je je mooie herinneringen straks vereeuwigd in een tastbaar fotoalbum.
  • De Albelli app is verkrijgbaar voor iOS en Android

Maak een video


Liever bewegend beeld? Een simpele app om video’s te bewerken is Magisto. In drie stappen ben je al klaar. In dit blog over handige apps voor je smartphone bespraken we ‘m al eerder. Hoe het werkt? Kies of maak één of meerdere video’s die je wilt gebruiken, selecteer vervolgens een thema en kies de muziek. Magisto pikt de beste fragmenten uit de video, bewerkt ze en zet ze om in leuke films. Ook herkent de video app onder andere mensen, landschappen en gedrag en voegt de app zelf filters, effecten, overgangen en geluiden toe.
  • Magisto is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Wat doe jij met je vakantiefoto’s?

Ook iets voor jou?
5 handige apps voor op vakantie
De 5 leukste selfie apps op een rijtje
3 smartphone gadgets voor de mooiste foto’s
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum