Met deze 6 tips wordt de kerst van 2017 een groot succes

Dit jaar pak je het helemaal anders aan. De cadeaus zijn ruim voor de feestdagen in huis en de voorbereidingen voor het kerstdiner tref je op tijd. De kerst van 2017 wordt voor jou een feestelijke periode zonder stress, door de hulp die je online vindt. En dat lukt je allemaal met deze 6 handige tips.

1. Ga los op Pinterest


Mocht je de wondere wereld van Pinterest nog niet hebben ontdekt, dan gaat daar nu verandering in komen. Of je nu op zoek bent naar leuke ideeën om de kersttafel te versieren of wel wat inspiratie kunt gebruiken voor heerlijke kerstrecepten. Pinterest is deze kerst jouw reddende engel. Het is eigenlijk een digitaal prikbord. Om het overzicht te houden maak je zelf verschillende borden, zoals ‘Recepten kerst’ en ‘Aankleding kersttafel’. Zie je een recept of een foto die je wilt opslaan om te proberen of gewoon ter inspiratie? Klik dan op ‘Bewaar’ en kies op welk bord je dat wilt doen.

2. Voorbereidingen treffen voor het kerstdiner


De hele familie komt langs voor het kerstdiner en je wilt toch een beetje indruk op ze maken. Maak het jezelf niet te moeilijk en ga voor gerechten die je van tevoren kunt bereiden. Zet een lekkere soep als voorgerecht op het menu en een heerlijk ovengerecht als tweede gang, die je op de avond zelf alleen nog even hoeft op te warmen. Zo sta je niet de hele avond in de keuken. Ook kun je een draaiboek of uitgebreide planning maken. Een handige app om alles op een rijtje te krijgen is Todoist. Hierbij geef je taken een bepaalde prioriteit door ze verschillende kleuren te geven en deel je ze makkelijk met anderen.

3. Een virtueel vuurtje


Voor velen staat een lekker knisperend vuurtje gelijk aan warmte, knusheid en gezelligheid. Omdat we weten dat niet iedereen een werkende open haard in de woonkamer heeft staan, zochten we naar een goed alternatief. Zoek op YouTube op ‘open haard’ en je hebt voor de komende maanden een brandende haard op je televisie. In dit blog leggen we je uit hoe je het beeld van je pc weergeeft op je tv via Chromecast. Ook kun je apps downloaden voor iOS, Android en Windows, voor een fijn vuurtje op je smartphone of tablet. Ga je net als Hans voor een brandende kaars op je telefoon? Installeer dan de kaarsen-app voor iOS of Android.


4. Leg je telefoon weg


Een echt gesprek is toch veel leuker dan een praatje via WhatsApp? Leg daarom je telefoon weg tijdens het kerstdiner. Zet ‘m op vliegmodus en je wordt tijdelijk niet meer gestoord door binnenkomende berichten en telefoontjes. Speciaal voor ouders met kinderen is er een handige app gemaakt. Je installeert ‘m op je eigen telefoon en op de telefoon van je kind. Zo blokkeer je tijdelijk de apps op de smartphone, stel je een tijdslimiet in waarin iedereen mag appen of sluit je de telefoons af van het internet.
  • Dinnertime is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

5. Houd de kinderen bezig


Voor kinderen kan het soms lastig zijn om een lange tijd aan tafel te zitten. Print daarom een leuke kleurplaat uit voor tussen de gangen door, waar de jongste gasten zich mee kunnen vermaken. Willen de volwassenen nog even natafelen? Zet de kinderen dan voor de televisie met een leuke kerstfilm. Wist je dat je als Telfort klant in december 5 gratis films kijkt? Lees er meer over in dit blog.

6. Wijn checken met Vivino


Scoor punten bij vrienden en familie door de Vivino app op je telefoon te installeren. Zo check je altijd en overal welke wijn je drinkt. Maak een foto van het etiket en Vivino gaat voor je op zoek. Wijnliefhebbers van over de hele wereld delen hun mening en ervaringen in de app door een review achter te laten. Daarnaast krijg je de gemiddelde prijs te zien, lees je meer over de wijn en zie je bij welke gerechten de wijn het beste past. Valt ‘ie in de smaak? Sla ‘m dan op in de app, zodat je de fles nog eens zelf kunt kopen.

Welke tips heb jij nog voor een kerst zonder stress?

Ook iets voor jou?
Hou een oogje in het zeil met deze 3 babyfoon apps
Deze 4 games speel je offline
4 handige video apps voor je smartphone
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen