Met deze tips is de afstandsbediening van je tv je beste vriend

Soms ligt hij verstopt tussen de kussens van de bank. Soms ligt hij onder de bank. En soms speelt de hond ermee. Je gebruikt ‘m in ieder geval iedere dag: de afstandsbediening van je tv. Maar hoe haal je er nou het meeste uit? In dit blog lees je hoe je problemen met je afstandsbediening oplost én de verborgen trucjes waarmee je er nog meer plezier van beleeft.

Het ligt niet altijd aan je afstandsbediening


Werkt je afstandsbediening niet? Dat hoeft niet altijd aan de afstandsbediening te liggen. Een storing of onderhoud aan het netwerk kan van invloed zijn op de werking van jouw afstandsbediening. Een overzicht van actueel onderhoud en storingen vind je op deze pagina.

De witte afstandsbediening


Staat er iets tussen je afstandsbediening en de tv-ontvanger? Dit verstoort het signaal. Zorg dus dat er niets tussen je afstandsbediening en de tv-ontvanger staat. Start je tv-ontvanger opnieuw op en stel de afstandsbediening in. Tenslotte controleer je de source-knop. Last van traag zappen of een traag tv-menu? Start dan je tv-ontvanger opnieuw op en reset je tv-ontvanger. Als dit niet werkt, is je afstandsbediening mogelijk kapot. Bestel dan een nieuwe via de webshop.

De zwarte afstandsbediening


Brandt er een rood lampje? Of moet je vaker of harder op de knopjes drukken? Vervang dan de batterijen. Ook bij de zwarte afstandsbediening mag er niets tussen de afstandsbediening en de tv-ontvanger staan. Daarna controleer je de source-knop en stel je de afstandsbediening in. Als dat niet helpt, vind je in de webshop een nieuw exemplaar.

Verborgen functies op de witte afstandsbediening


Opgelost? Probeer dan deze trucjes uit.
• Wist je dat je met de OK-knop je zenderlijst kunt opvragen?
• Als je een favorietenlijst hebt, kun je deze oproepen tijdens tv kijken of radio luisteren door op de blauwe knop te drukken. Zo activeer je ook Begin Gemist. Begin Gemist activeer je trouwens ook met de groene knop. Sinds kort kun je met Begin Gemist programma’s van een week geleden terugkijken.
• Met de MENU-knop kun je de letters in Teletekst twee keer zo groot maken en met de OK-knop zet je een wisselpagina vast.
• Voor meer tips kun je de knop met het vraagteken ingedrukt houden.

Verborgen functie op de zwarte afstandsbedieningWil je dat je kinderen niet naar bepaalde zenders kijken? Met de zwarte afstandsbediening verberg je een zender door op instellingen en vervolgens zenders te klikken. De zender die je wilt verbergen selecteer je met de blauwe knop op je afstandsbediening of door het kanaalnummer in te toetsen. Vervolgens druk je op ok en vul je je pincode in. De verborgen zenders maak je weer zichtbaar op dezelfde manier.

Welke functie vind jij handig?

Ook iets voor jou?
4 handige tips voor het wegwerken van kabels in huis
Bekijk deze 5 populaire apps op je televisiescherm met Méér TV
Sim Only versus Prepaid: dit zijn de verschillen


Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum