Microsoft Office-bestanden delen via Google Drive en Dropbox

Wil je snel en eenvoudig bestanden delen via je mobiel, tablet of laptop of wil je ze gewoonweg direct in de cloud opslaan? Dan kan het lonen om je Google Drive- of Dropbox-account te koppelen aan Microsoft Office. Hoe je dat doet, leggen we hieronder uit.

Nadat je Dropbox of Google Drive hebt gedownload, wordt er door deze programma’s automatisch een mapje aangemaakt in Windows Verkenner. In dit mapje kun je vanuit Word, Excel en andere Office-programma’s bestanden opslaan en openen. Klik op ‘Bestand’ > ‘Opslaan’ en blader vervolgens naar de map van Google Drive of Dropbox om bestanden in de cloud op te slaan of op te zoeken.

Bestanden direct opslaan in cloud


Er zijn nog enkele andere voordelen aan een koppeling tussen Google Drive of Dropbox en Microsoft Office. Google Drive heeft bijvoorbeeld een speciale plug-in voor Office, waarmee je onder meer sneller bestanden kunt opzoeken en opslaan. Door de plug-in te downloaden, krijg je binnen ieder Office-programma onder ‘Bestand’ > ‘Openen’ een snelkoppeling te zien naar Google Drive. Bovendien vind je na de installatie van de plug-in een nieuwe Google Drive-tab op het Lint (dat bovenin elk Office-programma te vinden is met daarop de knoppen voor alle functies).

Bestanden delen via Google Drive


Ontvanger met Google-account
Via het Lint kun je gemakkelijk bestanden delen met anderen die een Google-account hebben. Jij bepaalt of zij het bestand mogen bekijken, erop mogen reageren of het zelfs mogen bewerken. Bij dit laatste moet je het bestand wel eerst converteren naar een Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestand. Klik op het bestand en vervolgens op ‘Delen’. Onder ‘Mensen’ geef je aan naar welk e-mailadres of welke groep je het wilt sturen. Bepaal wat de ontvanger met het bestand mag doen (bekijken, reageren of bewerken) en klik op ‘Verzenden’ om een e-mail te versturen.

Ontvanger zonder Google-account
Heeft de ontvanger geen Google-account? Kies er dan voor om een link naar het bestand te delen. Nadat je op ‘Delen’ hebt geklikt, kies je rechtsboven voor ‘Deelbare link ophalen’. Bepaal vervolgens wat de ontvangers met het bestand mogen doen (bekijken, reageren of bewerken) en plak de link in een e-mail of op de plek waar je de link wilt delen.

Bestanden delen via Dropbox


Bij Dropbox kun je bestanden delen door een e-mail te versturen met daarin een link. Zodra je een document bewaart in de Dropbox-map, verschijnt rechts in Excel of Word een Dropbox-venster. Klik daar op ‘Link delen’. De link naar het gedeelde document wordt op het Windows Klembord geplaatst. Je kunt het via e-mail nu aan iedereen versturen met wie je het bestand wilt delen.

Via welke cloud ga jij jouw Office-bestanden delen?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Computer!Totaal.

Ook iets voor jou?
Zo koop je veilig refurbished producten
Wat is een modem en hoe werkt het?
4 nieuwe social media trends in 2017
Kim

Kim

  • Auteur

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum