Museum bezoeken in Nederland? Gebruik deze 4 handige apps

Je portie cultuur vind je in het museum. En met honderden musea in Nederland zit er altijd wel iets voor jou bij. Ben je Telfort klant en heb je een witte afstandsbediening? Dan bekijk je het nieuwe videoplatform MuseumTV gratis via On Demand. Ga daarvoor via Menu naar On Demand en kies voor MuseumTV. Naast een overzicht van tentoonstellingen en musea in Nederland, vertellen curatoren je bijzondere achtergrondverhalen over de nieuwste tentoonstellingen. Om je volgende museumbezoek nog leuker en interactiever te maken, zetten wij 4 handige museum apps voor je op een rij.

Museum Inspecteurs


‘Wat vond je het leukst in het museum?’ ‘Heb je iets gehoord of gedaan wat je nog niet wist?’ Dit zijn twee voorbeelden van vragen die je als Museum Inspecteur beantwoordt na het bezoeken van een museum in Nederland. Hoe het werkt? Download de app, ga naar een museum en start met inspecteren. Zo laat je anderen weten of het museum leuk genoeg is voor jongeren en kun je ervaringen van andere inspecteurs lezen. Ook zoek je met de app gemakkelijk naar een museum in de buurt. De app is ontwikkeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.
  • Museum Inspecteurs is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Rijksmuseum


Ontdek bijzondere verhalen en verrassende details over de collectie van het Rijksmuseum met de handige app van het museum. Extra leuk zijn de Nederlandse commentaarstemmen van onder andere Barry Atsma, Anna Drijver en Monic Hendrickx. Daarnaast kun je bij een aantal kunstwerken meer te weten komen door te kiezen voor de extra uitleg gegeven door kunstenaars en kunsthistorici. De app bevat ook een speciaal ‘Familiespel’, waarbij je geheimen moet ontrafelen in het museum.
  • Rijksmuseum is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Mauritshuis


Heb je weinig tijd? Met de app van het Mauritshuis kun je kiezen voor een korte tour langs de hoogtepunten van het Haagse museum. Heb je geen haast, dan duik je dieper de Gouden Eeuw in of ga je zelf op zoek naar je favoriete schilderijen. Voor jongeren bevat de app een speciale tour van 45 minuten met gekke vragen, interessante filmpjes en een verrassende ontknoping. Zo ga je ineens heel anders kijken naar de schilderijen uit de Gouden Eeuw.
  • Mauritshuis Tour is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Nationaal Militair Museum


Maak je bezoek aan het Nationaal Militair Museum nog leuker met de spannende app New Dawn. Onder leiding van Kapitein Korthouwer ontcijfer je geheime boodschappen, instrueer je je manschappen en verzamel je belangrijke informatie om de vliegbasis uit handen te houden van vijandelijke troepen. Alles komt tot leven met deze interactieve app.
  • New Dawn is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Ga je liever niet alleen naar het museum? Vind dan je ideale gezelschap voor een museumbezoek met MuseumMatch.


Welke apps ga jij gebruiken voor een volgend bezoek aan een museum in Nederland?


Ook iets voor jou?
Bekijk deze 5 populaire apps op je televisiescherm met Méér TV
TV kijken op al je schermen TV
Met deze tips is de afstandsbediening van je tv je beste vriend TV

Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum