Samsung Galaxy S7 vs Samsung Galaxy S8: wat zijn de verschillen?

De keuze is gemaakt. Je gaat voor een mooi Samsung toestel. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen de populaire Galaxy S7 en de nieuwere Galaxy S8? In dit blog sommen we ze voor je op, zodat je de juiste beslissing kunt nemen. Samsung Galaxy S7 vs Samsung Galaxy S8: voor welk toestel kies jij?

Uiterlijk


Eén van de grootste verschillen tussen de Galaxy S7 en Galaxy S8 zit ‘m in het uiterlijk. Hoewel de thuisknop op de S7 nog wel te zien en te voelen is, heeft Samsung ervoor gekozen de zichtbare thuisknop weg te laten op de S8. Deze zit nu namelijk in het scherm verwerkt. Heb je hulp nodig? De persoonlijke assistent Bixby is te bereiken door op de knop aan de zijkant te drukken of de assistent te roepen met ‘Hey Bixby’. Een Nederlandse versie van Bixby is in de maak. Tot die tijd is de assistent alleen in het Engels beschikbaar. Ook is het Samsung logo op de Samsung Galaxy S8 verplaatst van de voorkant naar de achterkant. Het uiterlijk van de smartphone wordt zo minimalistisch en de voorkant één geheel met het scherm. Wat beide Android toestellen nog wel gemeen hebben zijn de gebruikte materialen (glas en metaal) en de luxe uitstraling.

Scherm


Wat gelijk opvalt is dat de Galaxy S8 geen randen heeft, in tegenstelling tot de Galaxy S7. Het scherm loopt mooi door in de randen, met alleen aan de boven- en onderkant nog een kleine rand. En hoewel de toestellen ongeveer even groot zijn, heeft de S8 versus de S7 een groter beeldscherm gekregen. Deze smartphone heeft namelijk een schermdiagonaal van 5,8 inch in tegenstelling tot de Galaxy S7, met zijn 5,1 inch scherm. Wel hebben ze allebei een Super Amoled-scherm, wat bijvoorbeeld zorgt voor een hogere helderheid. Het scherm is hierbij qua breedte hetzelfde gebleven, maar in de hoogte wel wat langer geworden.

Camera


Zowel de Galaxy S7 als de Galaxy S8 hebben een zeer goede 12-megapixelcamera, maar zoals je van een opvolger kunt verwachten is de camera van de S8 versus de S7 wat verder doorontwikkeld. Ook maak je net wat betere selfies met het nieuwere model. Dit komt door de resolutie van 8 megapixel en de verbeterde lens tegenover 5 megapixel in de S7. Voor beide modellen geldt dat ook je foto’s geschoten in het donker er goed uitzien. Dol op selfies? Wij zetten in dit blog de 5 leukste selfie apps op een rijtje.

Beveiliging


Bij zowel de S7 als de S8 kun je de telefoon ontgrendelen met je vingerafdruk. Heb je foto’s en bestanden die je liever voor jezelf houdt? Zet ze in de Veilige Map en ontgrendel deze persoonlijke map met je vingerafdruk. Zo weet je zeker dat het niet in verkeerde handen komt. Ga je graag nog een stapje verder op het gebied van beveiliging? Bij de Samsung Galaxy S8 is het mogelijk je telefoon te ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning en een irisscanner. Ook je Veilige Map ontgrendel je gemakkelijk met de irisscanner.

Heb je al Telfort Mobiel of Thuis? Dan is de Samsung Galaxy S8 ook voor jou binnen handbereik. Je leest hier meer over het indrukwekkende toestel.

Samsung Galaxy S7 vs Samsung Galaxy S8: welke verschillen zijn voor jouw keuze belangrijk?

Ook iets voor jou?
Huishoudboekje: 5 tips om meer grip te krijgen op je financiën
Makkelijk je telefoon opschonen met deze 4 handige tips
5 tips: Zo geef je de achtergrond van je telefoon een nieuw uiterlijk
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum