TV kijken op al je schermen

Laatste update: 3 april 2018

Televisiekijken via je tablet, computer of smartphone? Dat kan met onze iTV App of met iTV Online. Daarmee kijk je tv op al je schermen, gewoon via je internetverbinding. Ontdek in dit blog hoe je nog meer uit de app kunt halen met de nieuwste functies.

Vroeger konden we er alleen nog maar van dromen. Tegenwoordig is het mogelijk: tv kijken via je tablet, computer of smartphone. Het kan met de iTV App of met iTV Online van Telfort. Handig voor als je iets anders wilt kijken dan je partner of wanneer je wilt koken onder begeleiding van je favoriete televisie-kok. Er is geen extra tv meer nodig en het gevecht om de afstandsbediening is verleden tijd. Ook kun je met de nieuwe update van de iTV app nu tv en video’s bekijken in alle landen van de EU en de app verbinding laten maken met je Chromecast.

Wat je hiervoor nodig hebt? Interactieve TV Online van Telfort. Dit is een onderdeel van het Alles-in-1 pakket. Met iTV Online kan iedereen waar dan ook in huis, zijn favoriete serie of programma kijken op één van de 35 populaire zenders.

Eenvoudig te gebruiken


iTV Online gebruik je op twee manieren: via de iTV app of je browser. Kijk je graag op je computer of laptop? Ga dan naar de bijbehorende website van iTV Online. Toch liever via je smartphone of tablet? Download de gratis Telfort iTV app voor jouw tablet of smartphone via de App Store of via Google Play. Heb je nog geen Interactieve TV van Telfort? Kijk welk pakket van Telfort met Interactieve TV het beste bij jou past.

Opnames inplannen en afspelen


Met de iTV App kun je eenvoudig opnames inplannen of verwijderen, wanneer je een programma later terug wilt kijken. Dit kan zowel via de website van iTV Online als via de app. Om opnames af te kunnen spelen via iTV Online is er bij de gemaakte opname een ‘Play’ icoontje te zien. Als je op dit icoontje drukt, dan begint de opname met afspelen. Zo hoef je niet meer thuis te blijven om jouw favoriete serie op tv te kunnen kijken.

Nieuwe functies voor iTV App


Maak je al gebruik van de iTV App? Dan wordt tv kijken nog aangenamer met deze vernieuwde functies.

Gebruik op reis in de EU


Ga je op vakantie en wil je niets missen? Dan is het fijn om te weten dat je met de vernieuwde update van de app alle tv-programma’s en video’s eenvoudig terugkijkt als je binnen de grenzen van de EU blijft. Maak je gebruik van een mobiele verbinding (3G/4G)? Geef dan toestemming wanneer de app om je locatievoorziening vraagt. Sinds afgelopen jaar geldt er geen toeslag meer voor het gebruik van mobiel internet in de EU. Let er wel op dat eventuele kosten die verbonden zijn aan het gebruik van het internet voor eigen rekening komen.

Verbinden met Chromecast


Kijk nu alle tv-programma’s en video’s op je televisiescherm door te verbinden met je Chromecast. Druk hiervoor op het Chromecast icoon rechtsboven in het scherm of in de in de videospeler. De app verbindt vervolgens met de Chromecast en je programma of video bekijk je nu op groot scherm.

Navigatie


Ook is de app in een nieuw jasje gestoken. Zo vind je de navigatie van de app nu onderin het scherm. Hier vind je de volgende functies:

Startpagina


Doe inspiratie op met programma’s die nu en straks op tv zijn of maak gebruik van de snelopties ‘TV Kijken’, ‘TV Gids’ en ‘Opnames’.

Zoeken


Hier zoek je op een bepaald kanaal of op de titel van een film, serie of programma. Dit kan in de Gids zijn, maar ook On Demand. Wil je een item in de zoekgeschiedenis verwijderen? Veeg dan het item naar links. Ook is het mogelijk om de volledige zoekgeschiedenis te verwijderen door op ‘recente zoekgeschiedenis verwijderen’ te drukken.

Kijken


Heb je de TV Gids op je telefoon? Je zoekt nu heel eenvoudig op tijd of op kanaal. Zo zie je bijvoorbeeld welke programma’s er om 20:00 uur op tv te zien zijn of wat er op een bepaald kanaal wordt uitgezonden. Ook is er een zoekfunctie, om kanalen op te zoeken die verder in de lijst staan. Gebruik je de TV Gids op je tablet? Dan navigeer je door de gids door een kanaal verticaal te plaatsen. De andere kanalen passen zich automatisch aan op het gekozen tijdstip. Ook kun je de tijdlijn verplaatsen of selecteer je links bovenin de dag. Ook is de Mini Gids nu deels zichtbaar wanneer je start met tv kijken of bovenin op het Gids symbooltje drukt.

Mijn Profiel


Hier pas je de instellingen aan en bekijk je jouw opgeslagen opnames.

Terugkijken via de gids


Je kijkt nu tot 7 dagen programma’s terug via de Gids. Je herkent de programma’s aan de tekst ‘Kijk terug’. Terugkijken via de Gids is beschikbaar voor de kanalen waarvoor ook de opnames beschikbaar zijn binnen de app.

Ga jij tv kijken via iTV Online of via de iTV App van Telfort?

Ook iets voor jou?
Interactieve TV: nog leuker TV kijken
Zo check je wie er op je WiFi zit
Interactieve TV van Telfort: hoe werkt het
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen