Volg vlieg- en scheepvaartverkeer met deze radar apps

Weleens in de lucht gekeken en je afgevraagd waar het vliegtuig daarboven naartoe gaat? Misschien moet je iemand ophalen op Schiphol en wil je weten waar het vliegtuig zich bevindt. Er zijn gelukkig smartphone apps die daar inzicht in geven.

Flightradar24


De bekendste app is Flightradar24. Na het starten van de app zie je direct het vliegverkeer in je omgeving. Wanneer je op een vliegtuigicoontje drukt kun je zien waar het vliegtuig naar toe gaat en waar het vandaan komt. Ook zie je de route die het vliegtuig al heeft afgelegd zodat je precies kunt zien waar het vliegtuig overheen is gevlogen. Mocht je familie of vrienden volgen kun je ook zien wanneer het vliegtuig opstijgt en landt. De app is gratis te downloaden via AppStore of PlayStore. Wanneer je meer opties wilt kan je uit één van de 3 premium pakketen kiezen.

Plane Finder


Een andere optie is Plane Finder. De app werkt in principe hetzelfde als Flightradar24. Om meer informatie over een vlucht of vliegtuig te krijgen tik je op een vliegtuig. Je kunt ook verschillende meldingen en alerts instellen. Deze app is gratis te downloaden als Plane Finder Lite via AppStore of PlayStore. Wanneer je meer opties wilt kan je overgaan tot de betaalde versie. Die is te vinden als Plane Finder via AppStore 5,49 of Playstore 3,59.

Ship Finder


Woon je dicht bij de zee en zie je geregeld schepen voorbij komen, dan kun je ook eens Ship Finder proberen.
Om meer informatie over een schip te krijgen tik je erop, je ziet dan de naam van het schip/boot, hoe hard die vaart en welke route die heeft afgelegd Met een beetje geluk verschijnt er zelfs een foto. Ook leuk voor als je zeevarende familie of vrienden hebt, zo is altijd snel te achterhalen waar ze zijn. Deze app is beschikbaar via AppStore (gratis) of PlayStore 2,35.

Ook iets voor jou?
4 handige apps voor op je smartphone
4 tips voor de leukste pakjesavond
Met deze 6 tips wordt de kerst een groot succes
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum