Weet jij het verschil tussen koper en glasvezel? Wij leggen het uit

Laatste update: 27 juni 2017

Telfort brengt iedereen graag op de hoogte van de nieuwste technologie. Dit keer leggen we je uit wat het verschil is tussen koper en glasvezel. Lees snel verder en bekijk of glasvezel ook mogelijk is voor jou.

Glasvezel


De naam zegt het eigenlijk al. Glasvezel is een vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. In Nederland heeft 40% van de huishoudens inmiddels toegang tot glasvezelinternet. Hiermee kunnen hogere internetsnelheden worden behaald dan met welk ander netwerk dan ook.

Snelheid


Tegenwoordig is de standaard downloadsnelheid voor zowel glasvezel als koper 50 Mb/s en heeft het een uploadsnelheid van 5 Mb/s. Een snelheid die ideaal is voor het streamen van films, het checken van je social media en om zo af en toe te Skypen met je moeder. Wil je veel en grote bestanden downloaden, kunnen gamen en met meerdere apparaten tegelijk online zijn? Dan kun je misschien wel een hogere internetsnelheid gebruiken. Op dit moment is het met glasvezel van Telfort mogelijk om een download- en uploadsnelheid van 200 Mb/s te behalen. Het grootste voordeel van glasvezel is dat je een gegarandeerde snelheid hebt. Zelfs als de hele buurt online is en je zelf met meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikmaakt van de wifi.

Mogelijkheid


De mogelijkheden die je hebt, zijn afhankelijk van de beschikbaarheid op jouw adres én het moment waarop je Internet van Telfort hebt afgesloten. In Mijn Telfort zie je in het tabblad 'Abonnement' welke opties jij hebt. Ook kun je eenvoudig een postcodecheck doen om te zien of glasvezel ook voor jou mogelijk is.

Koper


Het ‘gewone’ internet dat Telfort aanbiedt gaat via het betrouwbare telefoonnetwerk van KPN. Ook wel het koperen netwerk of ADSL genoemd.

Snelheid


De maximale internetsnelheid dat per adres gehaald kan worden via ADSL, is afhankelijk van de afstand van je huis tot de wijkcentrale. Hoe dichter je bij de wijkcentrale woont, hoe sneller je internet is. De afgelopen jaren heeft KPN (leverancier van het Telfort internet) echter niet stilgezeten. Vroeger kon je met klassieke ADSL maximaal 20 Mb/s halen. Door moderne technieken zoals VDSL en Vectoring is het nu mogelijk om tot 100 Mb/s te halen.

Mogelijkheid


Inmiddels kan 85 procent van de huishoudens hier gebruik van maken. Doe de postcodecheck om te zien wat er mogelijk is op jouw adres.


Bij Telfort leveren we altijd het best beschikbare netwerk. Ligt er glasvezel bij je thuis en neem je een internetabonnement bij Telfort? Dan sluit Telfort jouw internet aan op het glasvezelnetwerk. Hier hoef je niets extra’s voor te doen of te betalen.


Maak jij gebruik van koper of glasvezel?


Ook iets voor jou?
4 handige tips voor het wegwerken van kabels in huis
Bekijk deze 5 populaire apps op je televisiescherm met Méér TV
Wat is een modem en hoe werkt het?
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen