Zender van de Maand: NPO Best

Dol op drama van eigen bodem? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Elke maand kijk je gratis naar een zender uit het Telfort Pluspakket. Deze maand is dat NPO Best. Via deze zender kijk je de beste Nederlandse dramaseries en films van de afgelopen tien jaar. We hebben vijf niet-te-missen NPO Best films en series voor je uitgelicht.

De Zaak Menten


Journalist Hans Knoop raakt persoonlijk betrokken bij de jacht op de nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Deze Blaricumse miljonair kwam in opspraak toen hij zijn kunst wilde veilen. Volgens de Israelische journalist Chaviv Kanaan ging het hier om roofkunst. De rechtmatige eigenaren waren de Joodse bewoners van de Poolse dorpen Podhorodce en Uricz. Ook beweert Kanaan dat Menten hen én zijn familie heeft vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Johan, logisch is anders


Naast zijn leven op het voetbalveld, komt ook het privéleven van de legendarische voetballer Johan Cruijff aan bod. Zo zie je de jonge eigenwijze Johan in het voetbaltenue van het Nederlands elftal, maar ook als liefdevolle echtgenoot en vader. Hoe zijn visie op voetbal tot ruzies leidde en een mislukt zakelijk avontuur hem terug het veld op dwong. Dit zie je in de vierdelige VPRO-serie over de man die het Nederlands voetbal groot maakte.

Zadelpijn


De verfilming van het populaire boek ‘Zadelpijn en ander damesleed’ is deze maand bij NPO Best te zien. Een groep van zeven oud-studiegenootjes stapt op de fiets voor hun jaarlijkse fietstocht door het prachtige Normandië. Inmiddels zijn de vrouwen dik in de veertig en hebben ze ieder hun eigen problemen. Zo is één van hen vreemdgegaan met de man van een ander, wat problemen en ruzies oplevert tijdens de vakantieweek in Frankrijk.

Penoza


Misschien is het wel de beste Nederlandse serie ooit gemaakt. Hoofdrolspeelster Carmen van Walraven probeert zich staande te houden in de top van de georganiseerde misdaad. Dit nadat haar man is geliquideerd voor de ogen van haar zoon Boris. Ze probeert uit handen van justitie en haar vijanden te blijven, om haar familie te kunnen beschermen. Helaas gaat dit niet altijd zoals gepland.

Lieve Céline


De zwakbegaafde Brooke woont samen met haar zus en moeder in een volkswijk in Amsterdam-Noord. Nadat haar moeder plotseling komt te overlijden, vindt Brooke steun in de liedjes van Céline Dion. Wanneer haar leven nog een dramatische wending neemt heeft ze nog slechts één wens. Haar grote idool Céline Dion ontmoeten.


NPO Best is een zender uit het Telfort Pluspakket. Klanten van Telfort kijken deze maand gratis naar deze zender. Met de witte afstandsbediening kijk je naar kanaal 23 en met de zwarte afstandsbediening kijk je naar kanaal 33.

Welk programma van NPO Best kijk jij deze maand?

Ook iets voor jou?
Zo koop je veilig refurbished producten
Wat is een modem en hoe werkt het?
De senioren telefoon: wat zijn de 5 beste toestellen?
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen