Zo kom je alles te weten over de batterij van je telefoon

Je kunt op je telefoon zien of het bijna tijd is om hem op te laden. Heel veel meer informatie over de batterij van je telefoon krijg je echter niet. Hoe komt het bijvoorbeeld dat je telefoon ineens zo snel leeg is? Welke apps kun je beter vermijden als je batterij bijna op is en je het laatste beetje energie in je batterij wil besparen? Is het misschien al tijd voor een nieuwe accu?

Je telefoon geeft beperkte antwoorden op deze vragen. Gelukkig zijn er enkele apps die meer inzicht geven in de batterij van je smartphone en de manier waarop deze leeg raakt. Voor de iPhone is bijvoorbeeld Battery Life een sterke (en gratis) applicatie.

Battery Life


Met deze app kun je de resterende tijd van je iPhone-batterij in de gaten houden en zie je hoe lang je nog gebruik kunt maken van een bepaalde app voordat je moet opladen. Zo zie je hoelang je nog muziek kunt afspelen, video’s bekijken of internetten. Daarnaast kun je precies zien hoeveel oplaadcycli je batterij doorlopen heeft en krijg je een melding als het volgens de app tijd is om je batterij te vervangen door een nieuw exemplaar. Voor wie nog niet genoeg heeft aan deze informatie, kan dieper in de specificaties van zijn batterij duiken. In de app kun je ook de capaciteit, de temperatuur en de voltage van de accu bestuderen.
  • Battery Life is gratis verkrijgbaar voor iOS

Battery Doctor


Voor Samsung-telefoons is er de applicatie Battery Doctor. De ontwikkelaars van de app stellen dat je de accuduur van je smartphone kunt verlengen tot wel 50 procent door de instellingen van energieverslindende apps aan te passen. Net als met Battery Life kun je zien welke apps energie opslorpen en krijg je een accurate schatting van hoe lang je nog met je batterij kunt doen voordat je je telefoon moet opladen. Battery Doctor regelt zelfs de manier waarop je je apparaat oplaadt, waardoor de batterij ook weer langer mee zou moeten gaan. Bovendien word je gewaarschuwd voor het overladen van je batterij.
  • Battery Doctor is gratis verkrijgbaar voor Android

Ook iets voor jou?
Batterij snel leeg? Gebruik een externe batterij!
6 tips om je MB-verbruik te beperken
Is jouw telefoon in het water gevallen? 4 tips om je smartphone te redden
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen