Zo maak je Android beter met Nova Launcher

Apple heeft de iPhone zo gemaakt dat er maar beperkte mogelijkheden zijn om de telefoon helemaal naar jouw hand te zetten. Met Android heb je net iets meer mogelijkheden om je telefoon te personaliseren, maar daar heb je wel even het juiste programmaatje voor nodig. Met Nova Launcher, dat werkt als een vervanger voor je thuisscherm, kun je je Android-toestel helemaal naar wens inrichten: van achtergronden en iconen tot de weergave van apps en animaties.

Voordat je aan de slag kan met Nova Launcher, kan je deze app downloaden in de Google Play Store. Wanneer je na het downloaden op de homeknop van je toestel drukt, verschijnt een melding om een andere startoptie of launcher te selecteren. Kies voor Nova Launcher.

1. Bureaublad aanpassen


Via het applicatie-overzicht open je de instellingen van Nova Launcher. Hier kun je diverse functies van de launcher aanpassen, waaronder de wijze waarop iconen, widgets en animaties worden getoond. Druk op Bureaublad / Bureaublad raster om te bepalen hoeveel iconen per homescreen worden getoond. Met Pictogram lay-out kun je nog preciezer de grootte van iconen bepalen en de labeltekst aanpassen of verbergen.

2. Widgets


Een handige feature van Nova Launcher is de aanwezigheid van speciale widgets waarmee je in een handomdraai apps en snelkoppelingen instelt. Druk iets langer op een leeg plekje op een homescreen en kies Widgets. Naast de gebruikelijke widgets vind je hier Nova actie, waarmee je een snelkoppeling plaatst naar functies als de applicatielade, instellingen of Google Assistant.

3. Sneller


Heeft je smartphone de neiging om te haperen, bijvoorbeeld tijdens het surfen? Ook dan is het een goed idee om Nova Launcher te gebruiken. De homescreenvervanger is beter geoptimaliseerd en minder zwaar dan het standaard thuisscherm waarmee veel toestellen worden geleverd. Bovendien kun je via Uiterlijk & gedrag de scrol- en animatiesnelheid verhogen om de interface nog vlotter en soepeler te laten aanvoelen. Kies voor Sneller dan het licht en animaties worden beperkt ten faveure van de snelheid.

Ook iets voor jou?
Snel en simpel je e-mailmappen opschonen in iOS en Android
Zo bescherm je je privacy op social media
3 tips voor je Android smartphone
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum