Zo mis je niets van de Giro d’Italia

Vrijdag 4 mei start de Italiaanse wielerklassieker Giro d‘Italia in Jerusalem. Voor sommigen misschien beter bekend als de Ronde van Italië. Het is de eerste keer dat de race buiten Europa start, waarbij de beste renners van de wereld strijden om die ene prijs; de felbegeerde roze trui. Wij vertellen je precies wanneer je klaar moet zitten voor de televisie om de mooiste beelden niet te missen.

Hoe kijk je het?


Giro d’Italia 2018 wordt dagelijks live uitgezonden door Eurosport. En ben je onderweg, dan is de Giro ook te bekijken via een livestream op de Eurosport Player app. Zo hoef je dus niets te missen van de Italiaanse koers. Naast de live-uitzendingen brengt Eurosport ook een 15 minuten durende voorbeschouwing en nabeschouwing van bijna alle etappes. Deze zie je direct voor en na de etappes. Voorheen werd de race ook wel door de NOS uitgezonden, maar sinds vorig jaar behoren de uitzendrechten toe aan Eurosport. Wel zie je iedere avond tijdens het NOS Sportjournaal op NPO1 het laatste nieuws en een uitgebreide samenvatting van die dag.

Wanneer en hoe laat wordt er gefietst?


Zet een groot rood kruis in je agenda op vrijdag 4 mei, want op deze dag start de race vanuit Jerusalem. Na 3 etappes in Israël wordt de rit vervolgd in Italië. Op het programma dit jaar staan 2 individuele tijdritten, 4 ritten door het middengebergte en 2 individuele tijdritten. De race telt in totaal 21 etappes, waarbij de laatste en beslissende etappe eindigt op zondag 27 mei in Rome. Met favorieten als Chris Froome, Tom Dumoulin, Simon Yates en Esteban Chaves is de Giro d’Italia voor liefhebbers van de wielersport een genot om naar te kijken.Hier vind je Eurosport


Er wordt dagelijks live uitgezonden op Eurosport 1. Deze zender zit in het Basispakket, bij Telfort op kanaal 35. Kijk je liever HD? Zap dan door naar kanaal 718 om de ritten superscherp op je televisiescherm te zien.

Wie denk jij dat de Giro d’Italia 2018 wint?

Ook iets voor jou?
Kies een flexibel mobiel abonnement dat aansluit bij jouw gebruik
Je locatie delen via je smartphone doe je zo
Thuis sporten? Deze 4 handige apps helpen je op weg
Kim

Kim

  • Auteur
  • Badge
  • Badge
  • Badge

Top 3 blogartikelen

Populair op het forum